Enköpings kommun

Två nya konstaterade fall av corona inom vård och omsorg - viss smittspridning där vaccination inte skett

Dela

Under veckan har två nya konstaterade fall av corona inom LSS-verksamheten rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Inom samma verksamhet vårdas också ett tiotal kunder för misstänkt smitta.

– Rapporterna fortsätter att visa att smittspridningen är högre i verksamheterna där vaccination inte har genomförts. Sannolikt finns ett samband med den ökade smittspridningen i samhället, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– På äldreboendena visar rapporterna för andra veckan i rad att inga nya kunder har konstaterats smittade. Vi ser att vi har en hög sjukfrånvaro bland personalen inom äldreomsorgen och hemtjänsten i Grillby- och Lillkyrkaområdet. Så vitt vi förstår beror det delvis på biverkningar efter vaccination mot covid-19. Samtidigt visar också rapporterna från forskningsprojektet Crush Covid att smittspridningen är hög just nu i dessa områden.

Ingen ny information när kunder med LSS- och SoL-insats får vaccinera sig

Vaccinationsläget i Enköpings kommun är fortsatt påverkat av de skärpta prioriteringarna i turordningen, där de äldre ska prioriteras.

– I förra veckan vaccinerades allmänhet som är äldre än 85 år enligt den nya prioriteringsordningen. Vi vet ännu inget mer om när våra kunder som har insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) kommer att få vaccinera sig. Vi väntar in Region Uppsalas information, säger Ann Bonny, vaccinationssamordnare på Enköpings kommun.

Fast tid för telefonintervju

I dag finns vår förvaltningschef och biträdande medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) tillgängliga för intervju på telefon klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum