Enköpings kommun

Två nya konstaterade fall av corona inom vård och omsorg – ingen smitta på äldreboendena

Dela

Under veckan har två nya konstaterade fall av corona inom LSS-verksamheten rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Det är första gången på lång tid som ingen smitta finns på äldreboendena.

– Rapporterna fortsätter att visa på minskad smittspridning i våra verksamheter, trots indikationer på en tredje smittvåg i samhället, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Det är första gången under en lång tid som vi inte har någon rapporterad smitta på våra äldreboenden. Det visar på att vaccinationerna börjar göra verkan.

– Det är i verksamheterna där vaccinationerna inte har genomförts som smittspridningen verkar fortsätta. Men att den har minskat är ett kvitto på att vi alla; boende, personal och anhöriga fortsätter att följa de skärpta allmänna råden. Det är viktigt att vi lyssnar på myndigheternas budskap att inte slappna av för tidigt. Vår personal fortsätter att arbeta effektivt för att förhindra smittspridning, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

Vaccinationerna skjuts fram för vissa grupper

Vaccinationsläget i Enköpings kommun påverkas av de skärpta prioriteringarna i turordningen, där de äldre ska prioriteras.

– Våra kunder som har insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) kommer inte att få vaccinera sig på Kompassen som planerat vecka 13 och 14, säger Ann Bonny, vaccinationssamordnare på Enköpings kommun.

– De som berörs och har bokat tid har fått information från Region Uppsala om att de kommer att få erbjudande om ny tid längre fram. Det är Region Uppsala som ansvarar för informationen om tidsförskjutningen i vaccinationsplanen. 

Fast tid för telefonintervju

I dag finns vår medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS) tillgänglig för intervju på telefon klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum