Enköpings kommun

Två nya konstaterade fall inom vård och omsorg – fortsatt låg smittspridning

Dela

Under veckan har två nya fall av corona inom den kommunala hemtjänsten rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Den låga smittspridningen i verksamheterna håller i sig trots allvarligt läge i samhället.

– Även om viss smitta förekommer känns det tryggt att den låga smittspridningen i våra verksamheter ser ut att hålla i sig, trots Folkhälsomyndighetens rapporter om allvarligt läge i samhället. Även sjukfrånvaron bland personalen fortsätter att hålla sig på låga nivåer, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– På äldreboendena och inom hemtjänsten, hemsjukvården och bland kunder med larm är vaccinationerna klara. Det gör att vi börjar få frågor om nedtrappning kan ske gällande exempelvis skyddsutrustning och besöksrutiner på äldreboendena.  

– Vi följer Folkhälsomyndighetens smittförebyggande åtgärder och hur de kan anpassas i takt med att alltfler blir vaccinerade. Alla kommuner i Uppsala län samverkar med Region Uppsala i frågan och vi kommer tillsammans att enas om hur och när nedtrappningar kan ske, så att vi arbetar enhetligt.

Vaccinationerna fortsätter enligt plan

– Kunder med insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL), som inventerats av oss och har fått kallelse tidigare, erbjuds nu att vaccinera sig från vecka 17. Bokningen på Region Uppsalas call center är öppen, säger Ann Bonny, vaccinationssamordnare på Enköpings kommun.

–  Vecka 18 och 19 erbjuds omsorgspersonalen inom LSS och SoL som arbetar nära brukare att vaccinera sig. Samma veckor erbjuds även den personal på äldreboenden, inom hemtjänsten och hemsjukvården som av någon anledning inte blivit vaccinerade i fas 1, att vaccinera sig.

Fast tid för telefonintervju

I dag finns vår medicinskt ansvariga sjuksköterska (MAS) tillgänglig för intervju på telefon klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum