Håll Sverige Rent

Unga Reportrar från Kalmar vann i internationell tävling

Dela

Fem elever från Kalmar har kammat hem förstapriset i den internationella tävlingen Young Reporters for the Environment. Eleverna från Lars Kaggskolan vann med sitt fotobidrag ”Rent vatten, en självklarhet i framtiden?”.

Det är andra året i rad som Lars Kaggskolan i Kalmar vinner kategorin foto både i den svenska tävlingen och internationellt. I år är det eleverna Alice Mylläri, Wilma Brasch, Karl Sjöström, Elsa Bråve och Moa Selldén som skapat fotografiet.

– Vi är så glada och stolta att fotografiet kom på första plats även i den internationella tävlingen. Det är ett briljant och innovativt foto som fångar betraktarens intresse från första stund, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, som driver programmet Unga Reportrar i Sverige.

Fotografiet har den engelska titeln ”Clean water – a given in the future?” och symboliserar hur vi i Sverige överkonsumerar rent vatten idag och till och med spolar ner mängder dricksvatten i toaletten. Detta samtidigt som människor i andra delar av världen lider av brist på rent vatten.

I den internationella tävlingen deltog bidrag från 30 olika länder. Vinnarna kommer nu att publiceras på Huffington Post Kids. Ett annat bidrag från Sverige, ”Klädkonsumtionens baksida” kom på andraplats i sin kategori.

Unga Reportrar drivs i Sverige av Håll Sverige Rent, och ger högstadie- och gymnasieelever möjlighet att undersöka och göra journalistiska arbeten om olika hållbarhetsfrågor. Unga Reportrar är en del av det internationella skolprogrammet Young Reporters for the Environment som drivs av FEE, Foundation for Environmental Education.

Här presenteras samtliga vinnare i den internationella tävlingen: http://www.yre.global/stories-news/2018/6/4/press-release-yre-international-jury-and-competition-winners-2018

Här kan du läsa mer om Unga reportrar i Sverige och internationellt

För mer information:

Pia Linghede, ansvarig Unga Reportrar på Håll Sverige Rent, e-post: pia.linghede@hsr.se, tfn: 070-723 72 40

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum