SHL Svenska Hockeyligan AB

Uppdaterat spelschema – så spelas grundseriens avslut, kval och SM-slutspel 20/21

Dela

Det är snart dags för avgörandet av säsongen 2020/2021 och nu uppdateras spelschemat för återstående delar av grundserien samt slutspel och kval.

Grundserien förlängs med ytterligare några dagar för att spela ifatt tidigare uppskjutna matcher. Detta innebär att även slutspelet flyttas fram och därmed pågår mellan den 5 april och 15 maj, vid en sjunde och avgörande SM-final. Den 6 april inleds årets kvalspel som kan avgöras med en sjunde och avgörande match den 23 april.

SHL ser över starttiderna för slutspel och kval och återkommer inom kort.

Så spelas grundseriens avslut

Tre tidigare uppskjutna matcher får nya speldatum.

Följande match som skulle ha spelats den 16 mars har fått nytt speldatum:
Brynäs - Växjö: flyttas till fredagen den 26 mars 18:00

Följande match som skulle ha spelats den 20 mars har fått nytt speldatum:
Malmö - Växjö: flyttas till fredagen den 2 april 15:00

Följande match som skulle ha spelats den 25 mars har fått nytt speldatum:
Färjestad - Skellefteå: flyttas till fredagen den 2 april 15:00

Så spelas SM-slutspelet

Till följd av tidigare matchflyttar har årets grundserie förlängts vilket även skjuter fram slutspel som startar den 5 april och avslutas med en eventuellt sjunde avgörande SM-final den 15 maj.

Ordningen för hemma- och bortamatcher ändras även vilket möjliggör ett mer effektivt spelschema. De högst rankade lagen i respektive matchserie inleder med två matcher på hemmaplan. Därefter spelar de högst rankade lagen två bortamatcher innan respektive lag turas om att spela på hemmais. I åttondelarna, som avgörs i bäst av tre matcher, inleder det högst rankade lagen på bortaplan innan två matcher på hemmais väntar.

Det görs även formatändringar med semifinalerna som avgörs i bäst av fem matcher istället för bäst av sju. I semifinalerna inleder de högst rankade lagen med två hemmamatcher följt av två bortamatcher och en potentiell femte avgörande match på hemmais.

- Som tidigare meddelat har vi gjort justeringar med ordningen för hemma- och bortamatcher men nu gör vi även ändringar gällande semifinalerna till följd av att grundserien förlängdes. Med dessa ändringar ser vi fram emot kommande slutspel, säger Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL.

Inga ytterligare formatändringar görs i dagsläget.

SHL:s slutspel startar alltså på annandag påsk med den första av tre åttondelsfinaler. Kvartsfinalerna startar därefter den 10 april och en eventuellt sjunde kvartsfinal spelas den 20 april. Därefter startar semifinalerna 22 april och en potentiell femte semifinal avgörs 29 april. Lördagen den 1 maj är det dags för den första SM-finalen och en eventuellt sjunde och avgörande finalmatch spelas lördagen den 15 maj. Segraren i SM-finalen är svensk mästare för säsongen 2020/2021 och belönas med Raoul LeMats pokal.

Så spelas kvalet

Svenska Ishockeyförbundets förbundsstyrelse har tidigare beslutat att införa direkt upp- och nedflyttningar mellan SHL och HockeyAllsvenskan från och med säsongen 2020/21 till följd av den tidigare serieutredningen. Efter årets grundserie kommer därmed lag 13 och 14 möta varandra i bäst av sju matcher där det vinnande laget spelar kvar i SHL och det förlorande laget degraderas till HockeyAllsvenskan.

Kvalet inleds den 6 april och en eventuellt sjunde och avgörande match spelas den 23 april.  Ordningen för hemma och bortamatcher följer slutspelets ordning med, för det högst rankade laget, två hemmamatcher följt av två bortamatcher innan lagen turas om på hemmais.

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2021/2022 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, IK Oskarshamn, Leksands IF, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

Historisk satsning på svensk damhockey när Svenska Spel blir ny huvudsponsor åt SDHL, SHL och HA2.6.2021 09:00:44 CEST | Pressmeddelande

Svenska Spel blir ny huvudsponsor till Svenska Damhockeyligan (SDHL), Svenska Hockeyligan (SHL) och HockeyAllsvenskan (HA). Det femåriga avtalet gäller från den 1 juli i år och fram till 2026. – Svenska Spel har ett långvarigt och stort engagemang i svensk ishockey. Därför känns det väldigt bra att vi nu återigen kan jobba tillsammans för att ta svensk ishockey framåt. Vi är stolta och glada över att bidra till ett samarbete som satsar extra på jämställdhet inom svensk ishockey, säger Jenny Silfverstrand, vd Svenska Hockeyligan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum