Enköpings kommun

Utbrott av smitta på LSS-boende

Dela

Tre kunder har konstaterats smittade på ett av kommunens LSS-boenden.

– Hur kunderna har smittats är en fråga vi arbetar med för att klargöra. Det finns en risk att smitta kommit in i verksamheten genom en smittad medarbetare och det är mycket bekymmersamt och allvarligt. Vi tittar nu på detta och var vi har brustit, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– En sån här gång ligger det naturligtvis också mycket ansvar på den enskilde medarbetaren och det hanterar vi tillsammans med vår HR-avdelning.

Många av kunderna på LSS-boendet deltar i Omnia Daglig verksamhet och det kan finnas risk att smittan har spridits vidare i den verksamheten. Till Omnia Daglig verksamhet kommer kunder från flera LSS-boenden i Enköping.

– Smittspårning har inletts och vi följer våra rutiner för vård och hantering av misstänkt smitta för att förhindra smittspridning. Vi har en tät dialog med verksamheterna i detta läget, säger Lotta Tronêt.

Anhöriga är informerade om händelsen.

Tid för telefonintervju
Vår förvaltningschef finns tillgänglig för intervju på telefon i dag den 3 september klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum