Enköpings kommun

Valborgsfirandet i Enköping ställs in

Dela

Det blir inget traditionellt valborgsfirande i Enköping i år. Situationen med pandemin är fortsatt allvarlig och nyligen förlängdes de lokala rekommendationerna.

För att undvika folksamlingar och trängsel går Region Uppsala, Länsstyrelsen, Uppsala universitet, SLU, Polisen, Kuratorskonventet, Uppsala universitets förenade studentkårer och länets kommuner ut i en gemensam kampanj och uppmanar alla invånare att stanna hemma även i år.

– Det är tråkigt men helt nödvändigt att ställa in valborgsfirandena i år. Vi har alla ett individuellt ansvar för att hindra smittspridning och inte belasta sjukvården. Enköping har en fin och varierad natur som du istället kan njuta av på ett säkert sätt under denna helg, säger Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande.

Samtliga klassiska evenemang är inställda och den som vill fira får göra det i ett mindre sällskap och följa riktlinjerna.

Smittsäkra aktiviteter

Samtidigt tipsar vi på Enköpings kommun om smittsäkra aktiviteter som går att ägna sig åt istället för ett traditionellt valborgsfirande.

– Med våren ökar efterfrågan på utomhusaktiviteter. Även om firandet av valborg måste ställas in så finns det många andra aktiviteter och platser som lockar och kan erbjuda fina alternativ, säger Jonas Nyström, chef på upplevelseförvaltningen.

Tips på smittsäkra aktiviteter hittar du på Enköpings kommuns webbplats

Vuxen närvaro behövs på valborg

Valborg är en helg då många ungdomar kommer i kontakt med alkohol. Eftersom det inte anordnas några drogfria ungdomsaktiviteter i år skickar vi därför en vädjan till vuxna att röra sig ute på stan under kvällen, naturligtvis med avstånd till varandra.

– Vi skickar en vädjan till er vuxna att röra er ute på stan. Vuxen närvaro ger trygghet och vi kan alla hjälpas åt, säger Anna-Sara Eriksson, skolkurator.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum