Lidl Sverige

Välj Fairtrade-rosor från Lidl – för en rättvis rosens dag

Dela

Under åren har Lidl Sverige engagerat sig i flera initiativ för att uppmana till en hållbar konsumtion. På lördag den 2 juli är det Rosens dag och Lidl Sverige gör det enklare för konsumenterna att göra ett hållbart val. Hos Lidl Sverige är alla rosor Fairtrade-certifierade och Lidl Sverige är även den livsmedelskedja som har flest antal Fairtrade-certifierade produkter i sortimentet - i hela branschen.

Varje år säljs omkring 101 miljoner rosor i Sverige, där två tredjedelar av rosorna är Fairtrade-märkta. Sedan 2006 har Lidl Sverige samarbetat med rättvisemärkningen Fairtrade och har genom åren arbetat för att få in allt fler Fairtrade-märkta produkter i sortimentet. Lidl Sverige var även först i branschen med att enbart sälja Fairtrade-märkta rosor i sitt sortiment, något som går i linje med hållbarhetsarbetet.

-Vi vill göra det enkelt för våra kunder att göra hållbara val, därför är vi stolta över att alla rosor i vårt sortiment är Fairtrade-märkta och att vi utöver det kan erbjuda fler än 300 andra Fairtrade-certifierade produkter. Genom att handla produkter med rättvisemärkningar bidrar man till en mer hållbar produktion och förbättrar levnads- och arbetsvillkoren för odlare samtidigt som man gör ett bra val som konsument, säger Caroline Kjerstadius, Hållbarhetschef på Lidl Sverige.

Certifieringen Fairtrade arbetar för att säkerställa ekonomisk, social och miljömässig hållbar utveckling. Bland annat säkerställer Fairtrade att odlare får minimipris för sin produkt samt att Fairtrade-certifierade producenter får ta del av en premie som används för social och ekonomisk utveckling.

Idag är Lidl Sverige den livsmedelskedja i branschen som är mest transparent med vilka hållbarhetskrav som styr sortimentet - den enda av kedjorna som publicerar råvarupolicyer externt. Lidl Sveriges råvarupolicy innebär att tuffa krav ställs i livsmedelskedjan och dessa styr även val av ingredienser i produkterna. Lidl Sverige har bland annat som råvarukrav att alla ägg, även alla ägg som ingrediens i egna märkesvaror, kommer från frigående höns. I Lidl Sveriges kakao-policy ställs krav på att all kakao i Lidls egna märkesvaror ska vara från hållbarhetscertifierade odlingar. Som ett led i arbetet för en mer hållbar kakaoodling har Lidl tagit fram chokladen ”Way To Go”, en choklad med Fairtrade-certifierad kakao.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum