Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet föreslår avgiftsfri idrottsskola

Dela

För att få fler unga intresserade av idrott föreslår Vänsterpartiet i en motion till kommunfullmäktige en avgiftsfri idrottsskola för alla barn i åldersgruppen 6-12 år, en modell som liknar den kommunala kulturskolan.

- Många barn deltar inte i föreningslivet och idrottsrörelsen. Det kan bero på att deras familj inte har råd, det kan bero på att de inte vet vilken idrott de skulle vilja utöva, säger Anders Skans (V) som lämnat in motionen. 

Vänsterpartiet föreslår att idrottsskolan ska vara avgiftsfri och att medlemskap i en förening inte ska krävas för deltagande. Idrottsskolan ska vara ett samarrangemang mellan olika ideella föreningar. Barn mellan 6-12 år får möjlighet att prova på olika sporter utan press att specialisera sig för tidigt. Därefter kan barnen välja att stanna kvar i idrottsskolans regi eller gå med i föreningarnas övriga verksamhet och de idrottsgrenar som de är mest intresserade av.

- All forskning visar att både barn och ungas hälsa samt skolresultat blir bättre av daglig rörelse. Det är dock svårt för många, inte minst i Malmö, att bli aktiv i idrottsrörelsen. En idrottsskola skulle ge många barn utan resursstarka föräldrar en möjlighet att prova på olika idrotter för att hitta sin favoritidrott, utan att behöva köpa kostsam utrustning, avslutar Anders Skans (V).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver svar om avspärrad park22.11.2021 10:57:07 CET | Pressmeddelande

De senaste veckorna har Malmöbor inte kunnat nyttja Slottsparken som vanligt. Vi har kunnat läsa i tidningarna om hur ett företag, vad det verkar, gratis fått tillstånd att spärra av en stor del av parken för att därefter ta inträde från människor som får se en ljusshow. Det har inte föranletts av politiska beslut och Vänsterpartiet Malmö ställer nu frågan vilka principer som egentligen finns för vår gemensamma mark.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum