Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver svar om avspärrad park

Dela

De senaste veckorna har Malmöbor inte kunnat nyttja Slottsparken som vanligt. Vi har kunnat läsa i tidningarna om hur ett företag, vad det verkar, gratis fått tillstånd att spärra av en stor del av parken för att därefter ta inträde från människor som får se en ljusshow. Det har inte föranletts av politiska beslut och Vänsterpartiet Malmö ställer nu frågan vilka principer som egentligen finns för vår gemensamma mark.

Anders Skans (V)
Anders Skans (V)

- I Malmö har vi inte så mycket grönyta, men våra parker används flitigt av gammal som ung. När nu en stor del av Slottsparken under flera månader görs till ett privat område, undanhålls många Malmöbor sin möjlighet till parkpromenader. Det tycker vi är vansinnigt, säger Anders Skans (V), gruppledare som idag lämnar in en interpellation till kommunfullmäktige. 

Från november till januari pågår arrangemanget som anordnas av företaget MK Illuminations. Flera Malmöbor har varit kritiska mot att Slottsparken har spärrats av under de två månader som ljusarrangemanget pågår. Biljetterna kostar från 110 för barn till som mest 220 kronor för vuxna. Samtidigt lånar staden ut parken gratis till företaget.

- I Malmö har vi en tradition av offentliga evenemang som är tillgänglig för alla. Att begränsa tillgängligheten i en av våra parker rimmar illa med Malmö stads vanliga prioriteringar. Därför blir frågan, varför gjordes det nu och varför gjordes det utan politiska beslut? När Malmöbornas rörelsefrihet begränsas under så lång tid borde detta ha diskuterats politiskt, säger Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd.

 Frågeställningarna i interpellationen handlar bland annat om hur stor Malmö stads totala kostnad för stödet till evenemanget är, hur utvärderingen behandlas och om Andreas Schönström (S) som ordförande i tekniska nämnden kommer verka för att nya principer antas för hur markupplåtelser och stöd till motsvarande arrangemang görs i framtiden. 

- Vi förutsätter att utvärderingen kommer behandlas politiskt, säger Anders Skans (V). 

- För oss i Vänsterpartiet handlar det om hur vi använder både skattepengar men också våra gemensamma ytor, att ett företag ska få tjäna pengar på våra parker är orimligt, avslutar han. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Skans (V)
Anders Skans (V)
Ladda ned bild
Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiets krav: Inga nedskärningar22.6.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunfullmäktige i Malmö debatterar idag den 22 juni budget för 2023 - eller skulle i alla fall göra det. Det politiska styret, Socialdemokraterna samt Liberalerna med stöd av Miljöpartiet, vägrar ge väljarna svar på hur de prioriterar i Malmö stads ekonomi. De tre partierna vill återremittera budgetförslaget utan eget ställningstagande tills efter valet. Vänsterpartiet anser att väljarna borde få besked innan valet om vilket vägval respektive parti står för.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum