Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö gläds åt ny partiledare

Dela

Vänsterpartiets kongress, som i år hålls digitalt med anledning av den pågående pandemin, har valt Nooshi Dadgostar (V) till ny partiledare. Vänsterpartiet Malmö är glada för valet och ser fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med Nooshi.

Nooshi Dadgostar (V) nyvald partiledare
Nooshi Dadgostar (V) nyvald partiledare

Vänsterpartiet har vuxit enormt under 2010-talet och är idag ett brett parti som samlar folk från samhällets alla hörn. Här möts socialdemokrater som tröttnat efter decennier av grusade visioner, arbetare som kräver trygghet i vardagen och en ung generation som förkastar kapitalismen och vågar drömma om en hållbar framtid. Vi ser fram emot att fortsätta mot den framtiden med Nooshi i första ledet, säger Richard Olsson, ordförande i Vänsterpartiet Malmö.

Vänsterpartiets kongress hålls i år i en nedbantad version och digitalt över hela landet under lördagen och söndagen. Andra frågor som avgörs under kongressen är bland annat val till partistyrelse, valberedning och programkommission. Dessutom behandlas ett strategidokument. 

All information om kongressen hittar du här: https://www.vansterpartiet.se/kongress2020/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nooshi Dadgostar (V) nyvald partiledare
Nooshi Dadgostar (V) nyvald partiledare
Ladda ned bild
Richard Olsson, ordförande Vänsterpartiet Malmö
Richard Olsson, ordförande Vänsterpartiet Malmö
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Inför en Cirkulationsplan för Malmö13.8.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Klimatpolitiska rådet har ännu en gång understrukit vikten av omställning vad gäller våra transportsystem och påpekat att omställningstakten behöver accelereras. Fordonstrafiken måste minska till förmån för mer hållbara transporter såsom fossilfri kollektivtrafik, cykel eller gång. Vänsterpartiet vill därför att Malmö Stad verkar för en omställning av sitt trafiksystem och att en cirkulationsplan införs i Malmö.

Malmövänstern motionerar om plan för sexuell hälsa12.8.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag startar World Pride och Malmövänstern vill se en ambitionshöjning i arbetet med sexuell och reproduktiv hälsa. Dessa rättigheter omfattar hela befolkningen och genom människans hela liv. Vänsterpartiet föreslår därför Malmö stad att ta fram en strategi och handlingsplan för arbetet med sexuell hälsa i alla åldrar för den kommande mandatperioden, samt att de ska förnyas var fjärde år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum