Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö väljer ny ordförande

Dela

Lördagen den 30 januari håller Vänsterpartiet Malmö sitt årsmöte. Årsmötet är partiföreningens högsta beslutande organ och kommer att välja en ny ordförande efter den avgående Richard Olsson.

Richard Olsson (V), avgående ordförande på Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020
Richard Olsson (V), avgående ordförande på Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020

– När jag blev vald till ordförande ville jag förändra ordförandeskapet till en roll som fler skulle kunna axla. I vårt parti ska vi dela på makt och turas om att bära ansvar, och nu är det min tur att byta roll. Hundratals nya medlemmar söker sig till Malmövänstern varje år, och i fortsättningen engagerar jag mig i att hjälpa fler av dem att hitta sin roll, sitt sammanhang och sin väg till att förändra Malmö till det bättre, säger Richard Olsson i en kommentar. 

Årsmötet kommer att blicka tillbaka på det märkliga år som gått, men också lägga grunden för framtiden. Förutom att en ny ordförande ska väljas, ska också en styrelse samt valberedning tillsättas av medlemmarna. Dessutom ska verksamhetsplan och motioner att antas.

– Corona-året 2020 har inneburit en omställning för alla, men Vänsterpartiet Malmö har befunnit sig i en annan sorts omställning länge. Från att vara en organisation som begränsas av vår växtvärk hoppas jag att vi lämnar 2020 och hela det gångna decenniet med en bättre förmåga att ta den roll vi behöver ta. Under nästa årtionde blir Vänsterpartiet det parti som samlar alla människor som vill något bättre, och som leder samhällsutvecklingen i en mer jämlik och hållbar riktning, avslutar Richard Olsson, avgående ordförande. 

Till ny ordförande föreslår valberedningen Maria Dexborg, människorättsaktivist med rötterna i gräsrotsorganisering och Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa. Maria har varit styrelseledamot i Vänsterpartiet Malmös styrelse det senaste året och föreslås nu ta klivet upp till ordförande. 

- Det är min ambition att vi skall mobilisera och förbereda oss inför det kommande valet 2022 där vi kommer göra allt vi kan för att sprida vår vänsterpolitik i alla möjliga forum!, säger Maria Dexborg i en kommentar.

Årsmötet genomförs digitalt och är enbart öppet för medlemmar.

  • Media hänvisas under lördagen till vårt kommunalråd Emma-Lina Johansson
    • tel: 072-976 92- 17 eller
    • epost: emma-lina.johansson@malmo.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Richard Olsson (V), avgående ordförande på Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020
Richard Olsson (V), avgående ordförande på Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern tar initiativ för ökat arbetsgivansvar för våldsutsatta29.4.2021 15:12:46 CEST | Pressmeddelande

På dagens kommunfullmäktige ställde Vänsterpartiets Emma-Lina Johansson en fråga till arbetsgivarutskottets ordförande Anders Rubin (S) om stadens arbetsgivaransvar för våldsutsatta. Då Rubin (S) erkände att frågan behöver arbetas mer med lämnar Vänsterpartiet in ett initiativärende till kommunstyrelsen för förstärkta insatser för att öka möjligheterna för våldsutsatta att få hjälp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum