Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö väljer ny ordförande

Dela

Lördagen den 30 januari håller Vänsterpartiet Malmö sitt årsmöte. Årsmötet är partiföreningens högsta beslutande organ och kommer att välja en ny ordförande efter den avgående Richard Olsson.

Richard Olsson (V), avgående ordförande på Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020
Richard Olsson (V), avgående ordförande på Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020

– När jag blev vald till ordförande ville jag förändra ordförandeskapet till en roll som fler skulle kunna axla. I vårt parti ska vi dela på makt och turas om att bära ansvar, och nu är det min tur att byta roll. Hundratals nya medlemmar söker sig till Malmövänstern varje år, och i fortsättningen engagerar jag mig i att hjälpa fler av dem att hitta sin roll, sitt sammanhang och sin väg till att förändra Malmö till det bättre, säger Richard Olsson i en kommentar. 

Årsmötet kommer att blicka tillbaka på det märkliga år som gått, men också lägga grunden för framtiden. Förutom att en ny ordförande ska väljas, ska också en styrelse samt valberedning tillsättas av medlemmarna. Dessutom ska verksamhetsplan och motioner att antas.

– Corona-året 2020 har inneburit en omställning för alla, men Vänsterpartiet Malmö har befunnit sig i en annan sorts omställning länge. Från att vara en organisation som begränsas av vår växtvärk hoppas jag att vi lämnar 2020 och hela det gångna decenniet med en bättre förmåga att ta den roll vi behöver ta. Under nästa årtionde blir Vänsterpartiet det parti som samlar alla människor som vill något bättre, och som leder samhällsutvecklingen i en mer jämlik och hållbar riktning, avslutar Richard Olsson, avgående ordförande. 

Till ny ordförande föreslår valberedningen Maria Dexborg, människorättsaktivist med rötterna i gräsrotsorganisering och Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa. Maria har varit styrelseledamot i Vänsterpartiet Malmös styrelse det senaste året och föreslås nu ta klivet upp till ordförande. 

- Det är min ambition att vi skall mobilisera och förbereda oss inför det kommande valet 2022 där vi kommer göra allt vi kan för att sprida vår vänsterpolitik i alla möjliga forum!, säger Maria Dexborg i en kommentar.

Årsmötet genomförs digitalt och är enbart öppet för medlemmar.

  • Media hänvisas under lördagen till vårt kommunalråd Emma-Lina Johansson
    • tel: 072-976 92- 17 eller
    • epost: emma-lina.johansson@malmo.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Richard Olsson (V), avgående ordförande på Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020
Richard Olsson (V), avgående ordförande på Vänsterpartiet Malmös årsmöte 2020
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Återta lokalvård i egen regi19.1.2021 05:30:00 CETPressmeddelande

Förra året behandlades Vänsterpartiets motion om att föra över upphandlad lokalvård till kommunens egen regi för att kunna ge goda arbetsvillkor för de som utför arbetet. Vi fick inte med oss kommunfullmäktige. Ett argument var att det är beställande förvaltningar som upphandlar och hanterar detta, inte kommunfullmäktige. Därför går vi nu vidare, lämnar in nämndsinitiativ och lyfter frågan i flera av de nämnder som har upphandlad lokalvård.

Nej till redovisning av friskolor18.12.2020 13:09:42 CETPressmeddelande

Sedan 1 september 2020 går det inte längre att få ut ny statistik från SCB angående fristående skolors betygssättning, lärartäthet och sammansättning av elever då den statistiken nu räknas som sekretessbelagda uppgifter. På dagens möte med Grundskolenämnden tog Vänsterpartiet initiativ för att friskolor ska redovisa sin statistik till Malmö stad i syfte att göra skolsystemet mer rättvist. Tyvärr avslog övriga partier initiativet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum