Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet ställer sig bakom fackförbund när förvaltningschef tillsätts

Dela

Under dagens kommunstyrelsemöte förlängdes förordnandet av den hårt kritiserade förvaltningschefen inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Vänsterpartiet ställde sig i första hand bakom berörda fackförbunds avstyrkande av tillsättningen, i andra hand för att bifalla fackförbundens krav om en handlingsplan och ett kortare förordnande.

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)

- En bra personalpolitik är grunden för att välfärden ska fungera. Personalen inom socialtjänsten möter Malmöbor i mycket utsatta situationer. Det handlar om kvinnor utsatta för våld, missbrukare, barn som far illa och inte minst ett ökande antal hemlösa. När den personalen är kritisk mot förvaltningsledningen ska vi politiker lyssna. De behöver allt stöd de kan få i sitt arbete, säger Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd och ledamot i kommunstyrelsen.

MBL-förhandlingar om förlängningen har strandat och fackförbunden ställer sig fortsatt oeniga till förslaget. Vänsterpartiet yrkade därför på att fackförbundens krav på att upprätta en handlingsplan för att komma till rätta med de problem som finns i ledarskapet och i arbetsmiljöarbetet skulle genomföras. Vi ansåg också att förordnandet skulle kortas till tre år istället för de föreslagna sex. 

- Det är ovanligt att de fackliga organisationerna är så öppet kritiska till en förvaltningsdirektör, då måste den politiska ledningen gå till botten med problemen, inte köra över de fackliga organisationernas synpunkter, säger Anders Skans (V), gruppledare och ersättare i kommunstyrelsen. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild
Anders Skans (V)
Anders Skans (V)
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver svar om avspärrad park22.11.2021 10:57:07 CET | Pressmeddelande

De senaste veckorna har Malmöbor inte kunnat nyttja Slottsparken som vanligt. Vi har kunnat läsa i tidningarna om hur ett företag, vad det verkar, gratis fått tillstånd att spärra av en stor del av parken för att därefter ta inträde från människor som får se en ljusshow. Det har inte föranletts av politiska beslut och Vänsterpartiet Malmö ställer nu frågan vilka principer som egentligen finns för vår gemensamma mark.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum