Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet välkomnar MKBs anmälan

Dela
Under dagen kom nyheten att MKB anmäler E.ON till Konkurrensverket med anledning av den aviserade höjningen av fjärrvärmepriset på 20%. Vänsterpartiet i Malmö välkomnar anmälan och hoppas att hyresgästerna inte får ta smällen av energimarknadskaoset.

- Vi hade allra helst sett att man återtog energibolag i egen regi, alla kan nog vara överens om att det var ett misstag att för ett antal år sedan sälja ut vårt kommunalt ägda energibolag, Malmö Energi AB, till den privata marknaden. Vi är glada att MKB nu gör vad de kan för att påvisa hur skevt energimarknaden slår, säger Emma-Lina Johansson (V), oppositionsråd och KS-ledamot i en kommentar.

Hyresbolagen, inklusive MKB, har flaggat för att de önskar höja hyrorna med drygt 10% kommande år, delvis på grund av de höga priserna på el och fjärrvärme.

- Vi kan inte låta hyresgästerna, återigen, ta smällen för dåliga politiska beslut. Inflationen påverkar redan de som bor i hyresrätt mest, nu hoppas vi att MKB går före och fryser hyran för sina hyresgäster kommande år, säger Anders Skans (V), gruppledare och KS-ledamot. 

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Förbättra rehabiliteringsprocessen29.3.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Att hitta rätt kompetens är välfärdens största utmaning. När arbetskraften inte räcker till går det inte att möta kompetensutmaningen enbart genom att rekrytera fler, istället behövs både nya arbetssätt och att tillvarata och utveckla kompetensen hos de befintliga medarbetarna. Samtidigt vittnar många sjukskrivna medarbetare och tidigare anställda inom Malmö stad om svårigheter att rehabiliteras tillbaka till arbete eller få möjlighet att byta arbetsplats eller arbetsuppgifter inom hela staden.

Vräk inte barn!24.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår utredningen ”Uppsägning av hyresgäster som begått brott” som ska ”se över den hyresrättsliga regleringen kring uppsägning av hyresavtal i fall där hyres­gästen, eller någon som denne ansvarar för, begått brott i lägenheten eller i närområdet”. Det var den förra regeringen som tillsatte utredningen, men nu har regerings­partierna och SD gått ut med att de vill gå ännu längre. De riktar särskilt in sig på att öka möjligheterna att vräka hela familjer på grund av vad någon i familjen gjort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum