Vänsterpartiet Malmö

Vänsterseger för de äldre - nu ska trygghetsboende utredas!

Dela

Anders Andersson (V) föreslår i en motion kommunfullmäktige besluta att kommunstyrelsen utreder möjligheten att skapa förutsättningar för trygghetsboenden i det befintliga beståndet av boenden och hyreslägenheter i Malmö. Kommunstyrelsen föreslår idag att motionen ska bifallas.

Anders Andersson (V) kommunalråd
Anders Andersson (V) kommunalråd

- Äntligen tas steg mot att skapa nya trygghetsboenden i Malmö. Vänsterpartiets idoga arbete för bra äldreboende med rimlig hyra ger nu frukt, säger Anders Andersson (V), kommunalråd och motionär i en kommentar och fortsätter:  

- Det är möjligt att skapa trygghetsboende med lägre hyra på flera sätt. Exempelvis att göra om tidigare vårdboende till trygghetsboende eller som i Göteborg knyta befintliga hyreslägenheter till en mötesplats för äldre.

Trygghetsboende är boende för den som är 70 år eller äldre, har en känsla av otrygghet och ett behov av serviceinsatser från hemtjänsten, eller får sina serviceinsatser utförda på annat sätt. En stor del av Malmös äldre (18%) är intresserade av denna boendeform. För den med genomsnittlig eller lägre pension finns dock endast ett möjligt trygghetsboende i Malmö, ett boende med flera års kötid. Behovet av trygghetsboende med hyra möjlig att betala med en vanlig pension är således större än tillgången.

- Jag är verkligen glad att det nu ska utredas hur trygghetsboende kan skapas som möter de behov som äldre har. Bara när kommunen ger rätt förutsättningar blir trygghetsboende möjligt för äldre med en vanlig pension, avslutar Anders Andersson (V)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Andersson (V) kommunalråd
Anders Andersson (V) kommunalråd
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiets krav: Inga nedskärningar22.6.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunfullmäktige i Malmö debatterar idag den 22 juni budget för 2023 - eller skulle i alla fall göra det. Det politiska styret, Socialdemokraterna samt Liberalerna med stöd av Miljöpartiet, vägrar ge väljarna svar på hur de prioriterar i Malmö stads ekonomi. De tre partierna vill återremittera budgetförslaget utan eget ställningstagande tills efter valet. Vänsterpartiet anser att väljarna borde få besked innan valet om vilket vägval respektive parti står för.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum