Svenska kyrkan Norrköping

Våra stipendiater är utsedda

Dela

Nu har alla våra stipendiater blivit utsedda. Våra musik- och kulturstipendiater är Rebecka Elsgard, sång/opera (Bäckmans stipendium) och Ture Herrgårdh, trumpet klassisk inriktning (Godes musik) samt Agnes Persson, gitarr/jazzproducent (Godes musik).

Rebecka Elsgard
Rebecka Elsgard

Rebecka Elsgard

När Rebecka började sin bara som musiker var det pianot hon valde som huvudinstrument, influerad av sin pappa som spelade piano. Hennes mål var att kunna spela sin pappas favoritstycke Stenhammars fantasi i H-moll. Men med åren kändes piano inte helt rätt. Musikinriktningen var helt rätt, men pianot var ”som ett par illasittande skor” beskriver Rebecka. Hon valde att ändra inrikting mot sången efter att ha upptäckt att hon verkligen tyckte om att kompa sångare. Plötsligt fanns insikten att det faktiskt var sångare hon ville bli. Idag går hon på Operahögskolan i Stockholm och siktar mot att kunna arbeta som professionell operasångare i Sverige och utomlands. 

G T Bäckmans stipendium är ett av Sveriges största stipendier inom musik och teater. I år ligger stipendiesumman på 140 000:-

Agnes Persson

Agnes har gitarren som huvudinstrument och inriktar sig mot jazz. Hon studerar vid Kungliga musikhögskolan med inriktning jazz- och improvisationsmusik. Hennes mål med gitarren är att uppnå största möjliga känsla av frihet, vare sig det är i en situation av fri improvisation eller som kompmusiker bakom en popartist. Agnes spelar i en egen jazzkvartett, där hon också verkar som kompositör och arrangör och debuterar med skivsläpp 2021. Hon har medverkat vid jazzfestivaler och jazzscener, t ex Trondheim jazzfest och Up & Coming Jazz Talents och Nefertiti jazzclub.

AH Godes stipendium har en stipendiesumma på 16 000:- (fördelat på två år).

Ture Herrgårdh

Ture har sin bakgrund inom musikkår, storband och brassensemble och har trumpet som huvudinstrument. Just nu går han på Musikhögskolan i Malmö med inriktning klassisk musik. Han har varit en flitigt anlitad musiker i främst kyrkor, men också i ensembler inom t ex kammarmusiksammanhang och som solist tillsammans med en rad symfoniorkestrar. Han har tidigare vunnit Rotarys musikstipendium och Polstjärnepriset 2019.

AH Godes stipendium har en stipendiesumma på 16 000:- (fördelat på två år).

Sakkunniga i urvalsprocessen har Nils Poletti, Östgötateatern och Henrik Marmén, SON varit.

Övriga stipendiater är Sara Nilsson (Godes teknik), Clara Lindgren och Albin Östervall (Godes Östgöta Nation) samt Svea Malmros (Von Leesens språk).

Kontakt
Rebecka Elsgard: 070-309 10 54 / rebecka@elsgars.se
Agnes Persson: 073-040 89 17 / info@agnespersson.com 
Ture Herrgårdh 072-741 60 07 / turehr@gmail.com

Ronny Knutsson, ordförande i stipendiekommittén
070-390 04 18 / rkcknutsson@gmail.com

Bilder

Rebecka Elsgard
Rebecka Elsgard
Ladda ned bild
Agnes Persson
Agnes Persson
Ladda ned bild
Ture Herrgårdh
Ture Herrgårdh
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum