If Skadeförsäkring

Webbinarium: Lansering av Bilbrottsbarometern

Dela

Lansering av Ifs bilbrottsbarometer 22 juni kl 14.00–15.00

Bilbrottsligheten i Sverige har förändrats. Stölderna är mer sofistikerade och en del av den organiserade brottsligheten. Internationella brottsnätverk med tillgång till teknisk utrustning som kan störa ut radiostyrda lås och sätta stöldskyddssystem ur funktion har etablerat en mer eller mindre permanent närvaro i landet och står för merparten av bilbrottsligheten. Sverige sticker ut som väsentligt mer utsatt för internationella stöldligor än våra grannländer. 

Bil- och bildelsstölderna kostar samhället hundratals miljoner kronor varje år. Brottsligheten slår brett. Den tydligaste trenden 2020 var att antalet katalysatorstölder, framför allt i lite äldre bilar, ökade med 4 300 procent. 

If har tagit initiativ till en årlig rapport, Bilbrottsbarometern, där vi samlar statistik, insikter och trender och ger konkreta förslag på vad som borde göras för att komma tillrätta med utvecklingen. 

Nu vill vi bjuda in dig till presentationen av första upplagan av vår bilbrottsbarometer. 

22 juni, kl. 14–15 
WEBBINARIUM

PATRIK ANDERSSON är Ifs bilbrottsexpert och kommer att presentera Ifs insikter och förslag

I panelen sitter:

DANIEL ALMSKOG

Kriminalinspektör, Gränspolisen

INGA-LILL FRANSSON

NOA, Polisens nationella operativa avdelning

MATS GALVENIUS

VD, Larmtjänst

Efter paneldiskussionen kommer Louise Meijer (M) och Petter Löberg (S), båda riksdagsledamöter i Justitieutskottet, att debattera rapporten.

Webbinariet modereras av Sofia Arkelsten, Senior Director på Hallvarsson&Halvarsson.

Varmt välkommen!

Anmäl dig här!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

If Skadeförsäkring
If Skadeförsäkring

106 80 Stockholm

+46 771-43 00 00

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,7 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 7 900 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den finska bankkoncernen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum