Lidl Sverige

White Guide Green ger toppbetyg i hållbarhet till tre Lidl-butiker

Dela

Nyligen presenterade White Guide Green årets bedömning av vilka butiker som är mest hållbara. Lidl Östermalmstorg, Lidl Sveavägen och Lidl Kista har belönats med toppbetyget 4 och tillhör därmed de bästa i Sverige när det kommer till hållbarhet.

- Vi är otroligt stolta över att våra butiker på Östermalmstorg, Sveavägen och i Kista belönats med toppbetyg. Att motta nivå 4 innebär att våra butiker tillhör de bästa i Sverige när det kommer till att ta ansvarfulla beslut och hjälpa kunderna att göra hållbara val. Det är ett erkännande för vårt hållbarhetsarbete och vår affärsidé om högsta kvalitet till bästa pris. Dessutom slår det hål på myten att hållbar mat måste kosta skjortan, säger Gabriella Goldman, Varumärkes-, CSR- och Kommunikationsdirektör vid Lidl Sverige

White Guide Green är en tävling och guide som bedömer och redovisar hur livsmedelsbutikerna arbetar med hållbarhet. Man genomför fysiska besök i varje butik och ställer frågor som butikerna får svara på. Alla besök är oanmälda och butikernas ägare betalar inte för att medverka i guiden. Man bedöms bland annat på hur man arbetar med matsvinn, vilka insatser som görs för att minska energiförbrukningen, hur man arbetar med sortimentet etcetera.

Läs mer på whiteguidegreen.se

Motiveringar:

Lidl Östermalmstorg
En lågpriskedja på fina gatan, kan det vara något? Ja, tydligen. Det här är en välbesökt citybutik som sticker ut med ett lite udda sortiment – älskat av många, men inte av alla. Duktiga på att lyfta svenska, lite okända producenter och tydliga med sina ambitioner att minska användandet av plast.

Lidl Sveavägen
En trotjänare inom Lidl-familjen; öppnade redan 2006 men verkar inte vilja slå av på takten. Här möter du det sedvanliga Lidl-utbudet; lite spretigt och ojämnt enligt många – men som kund i butiken är det inte svårt att handla hållbart – om du bara vill.

Lidl Kista
Lidl är duktiga på att kommunicera sitt miljötänk och hållbarhetsambitioner; kedjan klimatkompenserar för den svenska verksamheten, håller nere antalet transporter till och från sina butiker och alla bilar drivs med förnybara bränslen. I den här relativt nya butiken i expansiva Kista Galleria, känns det lite extra ambitiöst tycker vi – här är det enkelt att fylla varukorgen med både ekologiskt, svenskt och vegetariskt.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Mer svensk mat hos Lidl22.6.2021 11:01:02 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige fortsätter sin storsatsning på ett utökat sortiment av svensk mat. Andelen mat från svenska leverantörer fortsätter att öka och tar ytterligare plats på Lidls hyllor. Det har gått ett drygt år sedan Lidl startade ett snabbspår för små, svenska matproducenter vilket lett till ett stort antal nya leverantörer. Nu har samarbete inletts med ytterligare tre producenter – Kling Glass, Östgötasvamp och Mjälloms Tunnbröd.

Lidl Sverige finansierar ökad kunskap om cirkulär återvinning av plast16.6.2021 09:43:29 CEST | Pressmeddelande

Som en del i en global plaststrategi - REset Plastic, arbetar Lidl på internationell nivå för att aktivt minska mängden plast i hela kedjan. Nu har KTH, genom finansiellt stöd från Lidl Future Initiatives ”Plastutmaningen”, gått i mål med projektet Kemisk återvinning för cirkulära strömmar av plastavfall. Ett projekt som stärker kunskapen om hur vi kan öka den cirkulära återvinningen av plast - kunskap som kommer att komma forskningen, livsmedelsbranschen och i slutändan även konsumenter till nytta framöver.

Lidl utvecklar världens första internationella standard för biologisk mångfald20.5.2021 09:45:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl utvecklar tillsammans med GLOBAL G.A.P. världens första internationella jordbruksstandard med fokus på biologisk mångfald för frukt- och grönsaksproduktion. Målsättningen är att den nya standarden ska vara i bruk, och finnas tillgänglig för alla intressenter, i slutet av 2021. Den nya standarden gäller för Lidls internationella leverantörer av färsk frukt och grönt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum