Lidl Sverige

White Guide Green ger toppbetyg i hållbarhet till tre Lidl-butiker

Dela

Nyligen presenterade White Guide Green årets bedömning av vilka butiker som är mest hållbara. Lidl Östermalmstorg, Lidl Sveavägen och Lidl Kista har belönats med toppbetyget 4 och tillhör därmed de bästa i Sverige när det kommer till hållbarhet.

- Vi är otroligt stolta över att våra butiker på Östermalmstorg, Sveavägen och i Kista belönats med toppbetyg. Att motta nivå 4 innebär att våra butiker tillhör de bästa i Sverige när det kommer till att ta ansvarfulla beslut och hjälpa kunderna att göra hållbara val. Det är ett erkännande för vårt hållbarhetsarbete och vår affärsidé om högsta kvalitet till bästa pris. Dessutom slår det hål på myten att hållbar mat måste kosta skjortan, säger Gabriella Goldman, Varumärkes-, CSR- och Kommunikationsdirektör vid Lidl Sverige

White Guide Green är en tävling och guide som bedömer och redovisar hur livsmedelsbutikerna arbetar med hållbarhet. Man genomför fysiska besök i varje butik och ställer frågor som butikerna får svara på. Alla besök är oanmälda och butikernas ägare betalar inte för att medverka i guiden. Man bedöms bland annat på hur man arbetar med matsvinn, vilka insatser som görs för att minska energiförbrukningen, hur man arbetar med sortimentet etcetera.

Läs mer på whiteguidegreen.se

Motiveringar:

Lidl Östermalmstorg
En lågpriskedja på fina gatan, kan det vara något? Ja, tydligen. Det här är en välbesökt citybutik som sticker ut med ett lite udda sortiment – älskat av många, men inte av alla. Duktiga på att lyfta svenska, lite okända producenter och tydliga med sina ambitioner att minska användandet av plast.

Lidl Sveavägen
En trotjänare inom Lidl-familjen; öppnade redan 2006 men verkar inte vilja slå av på takten. Här möter du det sedvanliga Lidl-utbudet; lite spretigt och ojämnt enligt många – men som kund i butiken är det inte svårt att handla hållbart – om du bara vill.

Lidl Kista
Lidl är duktiga på att kommunicera sitt miljötänk och hållbarhetsambitioner; kedjan klimatkompenserar för den svenska verksamheten, håller nere antalet transporter till och från sina butiker och alla bilar drivs med förnybara bränslen. I den här relativt nya butiken i expansiva Kista Galleria, känns det lite extra ambitiöst tycker vi – här är det enkelt att fylla varukorgen med både ekologiskt, svenskt och vegetariskt.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige fördjupar sponsorskapet med Svenska Handbollförbundet7.9.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sedan augusti 2019 har Lidl Sverige varit stolta sponsorer till det Svenska Handbollförbundet. Nu förlängs samarbetet ytterligare tre år, vilket innebär att Lidl Sverige fortsatt sponsrar de svenska herr- och damlandslagen samt ungdoms-SM. Förlängningen möjliggör att dagligvarukedjan tar ytterligare steg i sitt arbete och sin vision att främja hållbar utveckling och hälsa, på både senior- och juniornivå.

Lidl Sveriges hållbarhetsår 2020/2021: Flertalet insatser för minskad miljöpåverkan6.9.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sveriges arbete med att minska sitt klimatavtryck och miljöpåverkan fortsätter på bred front. Det framgår av företagets hållbarhetsredovisning som nyligen blev offentlig. Bland årets höjdpunkter återfinns världens första klimatneutrala handelsbyggnad, 2144 ton mat som tagits vara på i arbetet för att minska matsvinn och 11,3 miljoner kronor som delats ut till projekt som påskyndar omställningen till ett mer hållbart livsmedelssystem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum