Ving AB

Ving är branschbäst på service enligt mätningen ServiceScore 2022

Dela
ServiceScore började 2013 att mäta hur svenska folket upplever att företag bemöter dem som kund och deras förmåga att ge god eller mindre god service utifrån kundernas förväntningar. Mätningen omfattar 21 branscher och inom varje kategori utses en vinnare. Ving rankades som nr 1 i kategorin Resor & Semester, en position som Ving behållit sedan mätningen senast gjordes år 2019.
Foto Ving
Foto Ving

Resultatet bygger på svaren från en riksrepresentativ webbaserad undersökning där drygt 3000 personer i åldrarna 18 – 79 år har svarat på frågor om vilka företag som ger den bästa servicen i hela servicekedjan.

Respondenterna får svara på en fråga, ”Hur tycker du att följande företag ger service utifrån hur du förväntar dig att få service”. Det är inte produkten i sig man betygssätter utan service utifrån förväntan, hur man får hjälp och råd från första kontakt, till köp, leverans, hur servicen var vid en ev reklamation osv.

Extra intressant i år var förstås om pandemin påverkat upplevelsen av servicenivån i någon riktning med alla de utmaningar Ving och resebranschen ställts inför. Ving behöll sin topplacering sedan 2019 och hade till och med ökat något i mätningen från 61,3 till 62. 

Med permitteringar, tusentals inställda resor, många kundkontakter och ett mycket stort informationsbehov i våra olika kanaler så är det extra kul att vi åter kom ut som bästa reseföretag. Jag vill tacka alla kollegor som gjort ett fantastiskt jobb under perioden, säger Terje Dahl¸ Head of Customer Center Ving/Nordic Leisure Travel Group. 

Jag är mycket stolt över den fina service som alla medarbetare i vårt Contact Center har gett våra gäster under en utmanande tid. Detta är återigen ett kvitto på att fler och fler uppskattar den service och trygghet man får när man reser med en arrangör som Ving, säger Magnus Wikner, CEO Ving/Nordic Leisure Travel Group. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), som med en marknadsandel på 31 procent är Nordens ledande semesterföretag. Ving etablerades 1956 och har lång erfarenhet av att erbjuda svenska semesterfirare såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I NLTG ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

6 av 10 charterresor med Ving till Cypern från Umeå redan slutsålda12.4.2024 06:21:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om ett högt tryck på charterresorna från Umeå Airport. Bara under förra veckan ökade försäljningen med 100 procent jämfört med samma tid i fjol. Redan nu är 6 av 10 platser på sommarens avgångar till populära Cypern bokade och Ving räknar med ett fortsatt högt tryck, även på vinterns resor till Gran Canaria som bokningsmässigt ligger i linje med fjolåret.

6 av 10 charterresor med Ving redan bokade från Luleå i sommar12.4.2024 06:14:40 CEST | Pressmeddelande

Efter en lång vinter börjar Luleåborna och norrbottningarna nu blicka söderut. Strax innan Valborg, den 27 april, lyfter sommarsäsongens första charterflyg med Ving från Luleå Airport och dagen därefter ytterligare ett, då med destination Rhodos. Och efterfrågan på Vings charterresor i sommar är stor. Redan nu är 6 av 10 platser slutsålda och första avgångarna är helt fullbokade. Men även vinterns resor till Gran Canaria lockar. Jämfört med samma tidpunkt i fjol ser Ving en ökning med 45 procent när det gäller inbokade resenärer till vintern.

Ving dubblerar antalet platser till Gran Canaria från Östersund till vintern12.4.2024 06:05:54 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om en hög efterfrågan på direktchartern från Åre Östersund Airport. Så pass att antalet platser på vinterns avgångar till Gran Canaria nu fördubblas. Och jämtarnas stora resesug märks även på sommarbokningarna. I maj avgår två flyg till sommarens stora semesterland Grekland och avgångarna till både Rhodos och Kreta är redan fullbokade.

Eftertraktade charteravgångar till Rhodos med Ving från Norrköping11.4.2024 09:54:59 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om ett högt tryck på charterresorna från Norrköping. Bara under förra veckan såldes dubbelt så många platser på avgångarna i sommar jämfört med samma tid i fjol. Och allra mest eftertraktade är de två avgångarna till solguden Helios ö, Rhodos. Redan nu är 9 av 10 platser och det finns även en efterfrågan på avgången i mitten av oktober. I Sommar erbjuder Ving dessutom avgångar till Cypern och till vintern finns även möjlighet att återigen flyga direkt från Norrköping Airport till Gran Canaria.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye