Ving AB

Ving vittnar om ”skatteeffekt”: Rekordstor skatteåterbäring skapar reserusning

Dela

Med ökade räntekostnader är årets skatteåterbäring rekordstor och i förra veckan fick en stor andel svenskar ett extra tillskott i kassan. Och är det något som utbetalningen skapar så är det reslust. Hos Sveriges största researrangör Ving ökade antalet bokningar under helgen med hela 55 procent jämfört med samma helg i fjol och på ving.se ökade sökningarna på resor med 32 procent.

Mallorca, fotograf Anna Malmberg Ving
Mallorca, fotograf Anna Malmberg Ving

Skatteverkets första omgång med utbetalningar av skatteåterbäringen skedde måndag-fredag. När helgen sedan kom skapade det rusning efter resor och många var dem som passade på att boka en resa till sydligare breddgrader.

- Det blev onekligen extra tydligt i år att den rekordstora skatteåterbäringen genererade reslust. Det blev en riktig skatteeffekt i helgen när många hade hunnit prata ihop sig om sina kommande semesterplaner. Och är det något vi vet så är det att resor är bland det allra första man lägger pengarna på om man får ett extra tillskott och bland det sista som man också drar in på. Att få kvalitetstid med nära och kära, möta nya kulturer och skapa fina reseminnen är den bästa investeringen man kan göra, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Succé för Vings unika barnkoncept Happy Baby Splash Pool

Bland de destinationer som är allra mest eftertraktade återfinns populära Grekland och svenskfavoriten Mallorca. Det är också där Vings populära familjehotell Sunwing Family Resort och OBC samt vuxenhotellen Sunprime Hotels finns. På Mallorca har Ving i år utökat med ett nytt familjehotell, Sunwing Cala Bona Seafront, på öns östkust och i Grekland, närmare bestämt på nyrenoverade Sunwing Kallithea Beach på Rhodos, återfinns i år ett helt unikt barnkoncept för de allra minstaHappy Baby Splash Pool.

- Att både vuxna och barn trivs på våra hotell är vår viktigaste drivkraft.  Därför är vi väldigt stolta att till denna sommar kunna erbjuda en helt världsunik produkt i form av ett familjeanpassat rum med poolaccess som är anpassat för våra allra, allra minsta gäster med grund pool och soltak. Och det råder inga tvivel om att produkten är eftertraktad. Med bara någon månad kvar till sommarlovet är 80 procent av rummen redan bokade. Så det har verkligen blivit en stor succé bland barnfamiljerna, vilket vi är väldigt glada för, fortsätter Claes Pellvik.

Kontakter

Bilder

Vings världsunika nyhet - Happy Baby Splash Pool på familjehotellet Sunwing Kallithea
Vings världsunika nyhet - Happy Baby Splash Pool på familjehotellet Sunwing Kallithea
Ladda ned bild
Mallorca, fotograf Kajsa Fagerström, Ving
Mallorca, fotograf Kajsa Fagerström, Ving
Ladda ned bild
Rhodos, fotograf Matina Tsogas, Ving
Rhodos, fotograf Matina Tsogas, Ving
Ladda ned bild

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Eftertraktade sommaravgångar till Cypern från Växjö Småland Airport26.4.2024 12:22:13 CEST | Pressmeddelande

Om lite drygt en månad lyfter Vings första sommaravgång från Växjö Småland Airport med destination Cypern. Och efter en lång vinter är smålänningarna minst sagt ressugna. De senaste två veckorna har försäljningen ökat med 69 procent jämfört med samma tid i fjol, men det är inte bara sommarresorna till Cypern som lockar. Nu släpper även Ving upp nästa vinters resor till Gran Canaria där säsongen startar upp i samband med den eftertraktade höstlovsveckan.

6 av 10 charterresor med Ving till Cypern från Umeå redan slutsålda12.4.2024 06:21:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om ett högt tryck på charterresorna från Umeå Airport. Bara under förra veckan ökade försäljningen med 100 procent jämfört med samma tid i fjol. Redan nu är 6 av 10 platser på sommarens avgångar till populära Cypern bokade och Ving räknar med ett fortsatt högt tryck, även på vinterns resor till Gran Canaria som bokningsmässigt ligger i linje med fjolåret.

6 av 10 charterresor med Ving redan bokade från Luleå i sommar12.4.2024 06:14:40 CEST | Pressmeddelande

Efter en lång vinter börjar Luleåborna och norrbottningarna nu blicka söderut. Strax innan Valborg, den 27 april, lyfter sommarsäsongens första charterflyg med Ving från Luleå Airport och dagen därefter ytterligare ett, då med destination Rhodos. Och efterfrågan på Vings charterresor i sommar är stor. Redan nu är 6 av 10 platser slutsålda och första avgångarna är helt fullbokade. Men även vinterns resor till Gran Canaria lockar. Jämfört med samma tidpunkt i fjol ser Ving en ökning med 45 procent när det gäller inbokade resenärer till vintern.

Ving dubblerar antalet platser till Gran Canaria från Östersund till vintern12.4.2024 06:05:54 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om en hög efterfrågan på direktchartern från Åre Östersund Airport. Så pass att antalet platser på vinterns avgångar till Gran Canaria nu fördubblas. Och jämtarnas stora resesug märks även på sommarbokningarna. I maj avgår två flyg till sommarens stora semesterland Grekland och avgångarna till både Rhodos och Kreta är redan fullbokade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye