Ving AB

6 av 10 charterresor med Ving till Cypern från Umeå redan slutsålda

Dela

Sveriges största researrangör Ving vittnar om ett högt tryck på charterresorna från Umeå Airport. Bara under förra veckan ökade försäljningen med 100 procent jämfört med samma tid i fjol. Redan nu är 6 av 10 platser på sommarens avgångar till populära Cypern bokade och Ving räknar med ett fortsatt högt tryck, även på vinterns resor till Gran Canaria som bokningsmässigt ligger i linje med fjolåret.

Cypern. Fotograf Nicholas Pitt, Ving
Cypern. Fotograf Nicholas Pitt, Ving

De första två avgångarna till Cypern är helt fullbokade och resterande resor går nu åt i en rasande fart, men än finns chans att komma iväg.

- Att 6 av 10 resor till Cypern i sommar redan är fullbokade är ett tydligt tecken på att västerbottningarna, efter den kalla vinter vi lämnar bakom oss, nu suktar efter sydligare breddgrader. Cypern är en destination som lockar alla typer av resenärer, men extra eftertraktat är det kanske i år bland barnfamiljerna då vårt familjehotell på ön är nyrenoverat. Av dem som bokat en resa till ön, ser vi att närmare en fjärdedel kommer att bo på Sunwing Sandy Bay Beach. Vi är även glada att återigen kunna erbjuda direktcharter till Gran Canaria i vinter, som vi redan nu ser har en bokningsingång som ligger i linje med fjolårets, vilket är glädjande, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Till Cypern flyger Ving under två perioder i sommar. Första avgången sker den 29 april och därefter varje måndag till strax innan midsommar, för att sedan tas upp igen i början på augusti. Vinterns direktcharter till Gran Canaria inleds lagom till höstlovet och flyg avgår sedan varje lördag fram till mitten på april nästa år. Och att Ving fortsätter att satsa på Umeå Airport gläder flygplatsen.

- Det är verkligen roligt att det finns en sådan stor efterfrågan på charterresor från Umeå Airport, och Vings fortsatta satsningar under året är ett glädjande besked för såväl oss som flygplats som för regionen i stort, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef på Umeå Airport. Vi vet att det är mycket uppskattat av boende i regionen att kunna nå spännande resmål direkt från sin lokala flygplats, och Vings omfattande utbud visar på en stark tilltro till regionen samt västerbottningarnas längtan efter sol, värme och nya upplevelser, säger han.

Vings program från Umeå Airport 2024/2025

Cypern: 29 april -17 juni + 5 augusti-30 september

Gran Canaria: 26 oktober-12 april

Kontakter

Bilder

Gran Canaria. Fotograf Eric Josjö, Ving
Gran Canaria. Fotograf Eric Josjö, Ving
Ladda ned bild

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Eftertraktade sommaravgångar till Cypern från Växjö Småland Airport26.4.2024 12:22:13 CEST | Pressmeddelande

Om lite drygt en månad lyfter Vings första sommaravgång från Växjö Småland Airport med destination Cypern. Och efter en lång vinter är smålänningarna minst sagt ressugna. De senaste två veckorna har försäljningen ökat med 69 procent jämfört med samma tid i fjol, men det är inte bara sommarresorna till Cypern som lockar. Nu släpper även Ving upp nästa vinters resor till Gran Canaria där säsongen startar upp i samband med den eftertraktade höstlovsveckan.

Ving vittnar om ”skatteeffekt”: Rekordstor skatteåterbäring skapar reserusning15.4.2024 14:26:48 CEST | Pressmeddelande

Med ökade räntekostnader är årets skatteåterbäring rekordstor och i förra veckan fick en stor andel svenskar ett extra tillskott i kassan. Och är det något som utbetalningen skapar så är det reslust. Hos Sveriges största researrangör Ving ökade antalet bokningar under helgen med hela 55 procent jämfört med samma helg i fjol och på ving.se ökade sökningarna på resor med 32 procent.

6 av 10 charterresor med Ving redan bokade från Luleå i sommar12.4.2024 06:14:40 CEST | Pressmeddelande

Efter en lång vinter börjar Luleåborna och norrbottningarna nu blicka söderut. Strax innan Valborg, den 27 april, lyfter sommarsäsongens första charterflyg med Ving från Luleå Airport och dagen därefter ytterligare ett, då med destination Rhodos. Och efterfrågan på Vings charterresor i sommar är stor. Redan nu är 6 av 10 platser slutsålda och första avgångarna är helt fullbokade. Men även vinterns resor till Gran Canaria lockar. Jämfört med samma tidpunkt i fjol ser Ving en ökning med 45 procent när det gäller inbokade resenärer till vintern.

Ving dubblerar antalet platser till Gran Canaria från Östersund till vintern12.4.2024 06:05:54 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om en hög efterfrågan på direktchartern från Åre Östersund Airport. Så pass att antalet platser på vinterns avgångar till Gran Canaria nu fördubblas. Och jämtarnas stora resesug märks även på sommarbokningarna. I maj avgår två flyg till sommarens stora semesterland Grekland och avgångarna till både Rhodos och Kreta är redan fullbokade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye