Ving AB

6 av 10 charterresor med Ving redan bokade från Luleå i sommar

Dela

Efter en lång vinter börjar Luleåborna och norrbottningarna nu blicka söderut. Strax innan Valborg, den 27 april, lyfter sommarsäsongens första charterflyg med Ving från Luleå Airport och dagen därefter ytterligare ett, då med destination Rhodos. Och efterfrågan på Vings charterresor i sommar är stor. Redan nu är 6 av 10 platser slutsålda och första avgångarna är helt fullbokade. Men även vinterns resor till Gran Canaria lockar. Jämfört med samma tidpunkt i fjol ser Ving en ökning med 45 procent när det gäller inbokade resenärer till vintern.

Mallorca. Fotograf Agneta Renebo, Ving
Mallorca. Fotograf Agneta Renebo, Ving

 Att trycket på resor från Luleå är högt bekräftas även av Vings senaste bokningssiffror.

- Förra veckan sålde vi dubbelt så många resor från Luleå jämfört med samma tid i fjol. Så visst finns det ett enormt sug att lämna snö och kyla bakom sig till förmån för Medelhavet, sol och varmare temperaturer. Att drygt hälften av resorna i sommar redan är bokade är fantastiskt, men än finns det platser kvar för alla ressugna norrbottningar. Det är även roligt att se att vintern tar för sig. Till vintern kommer vi dessutom återigen att flyga med vårt eget flygbolag Sunclass Airlines från Luleå, som vi vet är extra uppskattat bland resenärerna, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Resorna till Mallorca går varje lördag under hela sommarsäsongen ända fram till slutet på september. Trafiken till Rhodos löper parallellt med uppstart den 28 april. Därefter går flygen till solguden Helios ö varje söndag fram till slutet av september. Vintersäsongen med avgångar till Gran Canaria inleds i mitten på oktober. Och att Ving fortsätter att satsa på Luleå Airport välkomnas av flygplatsen.

- Efterfrågan på charter är fortsatt stark, och det är väldigt uppskattat att Ving har ett så brett utbud från Luleå Airport. Att kunna flyga direkt från sin lokala flygplats till flera spännande resmål är något de boende i regionen sätter stort värde på, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport. Den långa säsongen Ving flyger charter med är också något mycket positiv, det visar en stark tilltro till regionen och norrbottningarnas längtan efter sol, värme och nya upplevelser, säger hon.  

Vings program från Luleå Airport 2024/2025

Mallorca: 27 april-28 september

Rhodos: 28 april-29 september

Gran Canaria: 19 oktober-5 april

Kontakter

Bilder

Rhodos. Fotograf Agneta Renebo, Ving
Rhodos. Fotograf Agneta Renebo, Ving
Ladda ned bild
Gran Canaria. Fotograf Eric Josjö, Ving
Gran Canaria. Fotograf Eric Josjö, Ving
Ladda ned bild

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Eftertraktade sommaravgångar till Cypern från Växjö Småland Airport26.4.2024 12:22:13 CEST | Pressmeddelande

Om lite drygt en månad lyfter Vings första sommaravgång från Växjö Småland Airport med destination Cypern. Och efter en lång vinter är smålänningarna minst sagt ressugna. De senaste två veckorna har försäljningen ökat med 69 procent jämfört med samma tid i fjol, men det är inte bara sommarresorna till Cypern som lockar. Nu släpper även Ving upp nästa vinters resor till Gran Canaria där säsongen startar upp i samband med den eftertraktade höstlovsveckan.

Ving vittnar om ”skatteeffekt”: Rekordstor skatteåterbäring skapar reserusning15.4.2024 14:26:48 CEST | Pressmeddelande

Med ökade räntekostnader är årets skatteåterbäring rekordstor och i förra veckan fick en stor andel svenskar ett extra tillskott i kassan. Och är det något som utbetalningen skapar så är det reslust. Hos Sveriges största researrangör Ving ökade antalet bokningar under helgen med hela 55 procent jämfört med samma helg i fjol och på ving.se ökade sökningarna på resor med 32 procent.

6 av 10 charterresor med Ving till Cypern från Umeå redan slutsålda12.4.2024 06:21:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om ett högt tryck på charterresorna från Umeå Airport. Bara under förra veckan ökade försäljningen med 100 procent jämfört med samma tid i fjol. Redan nu är 6 av 10 platser på sommarens avgångar till populära Cypern bokade och Ving räknar med ett fortsatt högt tryck, även på vinterns resor till Gran Canaria som bokningsmässigt ligger i linje med fjolåret.

Ving dubblerar antalet platser till Gran Canaria från Östersund till vintern12.4.2024 06:05:54 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om en hög efterfrågan på direktchartern från Åre Östersund Airport. Så pass att antalet platser på vinterns avgångar till Gran Canaria nu fördubblas. Och jämtarnas stora resesug märks även på sommarbokningarna. I maj avgår två flyg till sommarens stora semesterland Grekland och avgångarna till både Rhodos och Kreta är redan fullbokade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye