Foodrunners

Foodrunners utökar verksamheten och börjar sälja matvaror direkt

Dela
Foodrunners grundades 2021 och är kända för att hjälpa dig att spara pengar när du handlar mat. En avancerad algoritm i en app jämför priser av matvaror i butik och hjälper användaren att spara i genomsnitt 25 000 kr om året, i runda slängar mellan 15-25% av matkostnaderna.

Foodrunners har en mycket hög tillväxt och utökar nu sin verksamhet genom att själva bli en konkurrerande aktör på marknaden. Foodrunners vidareutvecklar nu sin digitala plattform där konsumenten direkt själv kan handla matvaror, både som privatperson, för företag och framgent som ett alternativ för offentlig sektor. Ett brett sortiment till mycket förmånliga priser med både snabba och effektiva leveranser direkt hem till dörren, eller företaget, kommer att bli verklighet redan i maj 2023. 

Det är ett mycket stort steg för Foodrunners som nu kommer att kunna erbjuda väldigt förmånliga priser till sina kunder, nya som gamla. Företagets målsättning är att förändra hur konsumenten handlar mat genom att på ett överskådligt sätt ha både pris och miljö i fokus. Vi ligger helt rätt i tiden med vår idé och vi tror på fortsatt stark utveckling av vårt bolag säger företagets grundare Michael Kärrberg. Vi har också fått ett fantastiskt bemötande utav många av producenterna i Sverige som aktivt söker ett alternativ till den traditionella dagligvaruhandeln eller nischade spelare såsom Mathem & Matsmart. Vi vill erbjuda en lösning som fungerar på ett sätt för företaget som veckovis behöver varor och på ett annat för privatpersonen som månadsvis behöver fylla på med specifika varor till ett kanonpris. Eftersom både Mathem och Matsmart till viss del ägs av Axfood så är det för oss en förlängning av den redan oerhört starka dagligvaruhandeln i Sverige och det behövs både nytänkande och en "riktig" konkurrent som oss för att stävja inflationen vi ser idag. Vi vill vara en oberoende aktör som ger kunder över hela Sverige ett konkurrrenskraftigt alternativ. 

Vi tror på fortsatt mycket hög tillväxt och kommer närmare och närmare vår vision att erbjuda konsumenten det mest prisvärda alternativet och på bästa sätt värna vår miljö avslutar medgrundaren Andreas Johansson.

För mer information, kontakta VD Michael Kärrberg.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Foodrunners
FoodrunnersFoodrunners uppdrag är att hjälpa konsumenter att hitta bättre produkter och priser i livsmedelshandeln. Varje månad hjälper vi tiotusentals konsumenter att dels hitta bättre och billigare varor, dels spara pengar genom att jämföra priser på dina inköp och erbjuda dig rätt pris på leveransalternativ.

Vår vision är att vara någon som du alltid kan lita på - oberoende och trovärdig - när man jämför livsmedelsvaror oavsett i butik eller online. Vi tycker det vi gör är jättespännande - e-handel växer kraftigt i svallvågorna av COVID-19 pandemin och vi vill fortsätta hjälpa shoppare att fatta klokare beslut oavsett handelsplats och kedja.

Följ Foodrunners

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Foodrunners

Hur påverkar skenande matpriser den svenska hälsan?1.9.2022 11:04:21 CEST | Pressmeddelande

Foodrunners initiala undersökning visar på signifikanta skillnader i kostnad mellan livsmedel med hög och låg energidensitet och mer och mindre hälsosamma drycker, oavsett hur kostnaden definieras (per 100g, per 1000 kalorier eller per portion). Undersökningen belyser behovet av en bättre förståelse för konsumentens uppfattning om matkostnader för att bättre kunna informera om praktiska kostrekommendationer och val mellan två utifrån sett likvärdiga produkter.

Köttbullens dag - Så mycket dyrare har vår svenska klassiker blivit 202223.8.2022 07:45:00 CEST | Pressmeddelande

Idag firar vi i Sverige Köttbullens dag. Sverige har en egen traditionen av svenska köttbullar som svensk husmanskost och vi har globalt sett blivit väldigt starkt förknippad med den. I Sverige serverar vi köttbullar med exempelvis brunsås eller gräddsås och gärna kokt potatis. Lingonsylt eller rårörda lingon och pressgurka är för många ett måste. Köttbullen är också en basvara för många barnfamiljer, den serveras till spagetti eller makaroner. Köttbullen är helt enkelt starkt förknippad med Sverige och vi svenskar köper stora mängder köttbullar årligen.