Stångåstaden

Linkstep fortsätter sätta Linköpingsbor i sysselsättning

Dela
Stångåstadens kompetensförsörjningssatsning Linkstep, som hittills hjälpt cirka 227 personer till egenförsörjning, kommer att fortsätta sin verksamhet även under 2023. Satsningen fortsätter bedrivas i Stångåstadens regi med Linköpings kommun som huvudfinansiär.

- Vi är oerhört glada och stolta över att vi kan fortsätta detta viktiga arbete. Att fler kan försörja sig själva och ha ett jobb att gå till gynnar både oss som fastighetsägare och våra hyresgäster. Det går dessutom helt i linje med vårt uppdrag att utveckla Linköping och skapa trygga och attraktiva bostadsområden, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Linkstep har drivits av Stångåstaden sedan 2019. Inledningsvis med finansiering från Linköpings kommun men under de senaste två åren med finansiering från Europeiska socialfonden, ESF. Linköpings kommun går in med en finansiering på 2,5 msek årligen under avtalstiden (2023–2025).

- Det känns väldigt bra att Linkstep fortsätter sin verksamhet nu i ännu tätare samverkan med Linköpings kommun. Verksamheten kompletterar på ett bra sätt övriga insatser som kommunen erbjuder till de som står utanför arbetsmarknaden, säger Mikaela Schullström, förvaltningsdirektör Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen.

- Tillsammans för Linköping (S+M) vill erbjuda så många vägar som möjligt till egen försörjning. Vi ser att Linkstep är ett utomordentligt komplement till övriga insatser. Därför har vi avsatt medel i nämndens internbudget för att driva Linkstep vidare med oförminskad styrka, säger Fredrik Lundén (M), ordförande för arbetsmarknadsnämnden.

Linkstep fungerar som en länk mellan arbetssökande och näringslivet. Utifrån individens utmaningar och behov visar Linkstep olika vägar till sysselsättning och kan matcha näringslivets efterfrågan mot deltagare med rätt kompetens.

Läs mer om LinkSteps verksamhet på Stångåstadens hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde och förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Byggkris i Sverige. Vad kan vi göra?27.2.2024 11:43:33 CET | Blogginlägg

Förutsättningarna för bostadsbyggande har på kort tid helt förändrats. Nästan alla drar i handbromsen just nu vilket leder till en överhängande risk för att vi får en förvärrad bostadsbrist i många städer om några år. Stångåstaden är ett av de bostadsbolag som lyckats hålla igång en hög produktionstakt. Det kan vi göra tack vare stark finansiell ställning, låg belåning och att vi verkar i en stark kommun. Men vi och alla andra städer behöver reformer och bättre förutsättningar för att vi ska klara av både bostadsförsörjning och nödvändiga renoveringar de kommande åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye