Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Kärlek och hopp under årets Cityfestival

Dela

Nu är det äntligen dags igen för Västerås Cityfestival! Möt oss i stadskärnan eller Regnbågsparken! Prata med oss, ta en kopp kaffe, pyssla eller skänk hopp till andra genom vår hopprepstävling!

På Vasagatan, utanför Stadium kan du hoppa för välgörenhet! Vår hopprepstävling samlar in pengar genom att besökare hoppar - och för varje hopp går 1 krona till Västerås Stadsmission. Den som hoppar flest hopp vinner dessutom ett presentkort på Västerås City. Hoppen sponsras av Haus, Prolounge, Västerås Tidning, Odd Fellow, Schibsted och NE Widerström schakt. Här kan du också ta en kopp kaffe med kaka. Här finns vi mellan kl. 12-02 torsdag till lördag.

Välkommen även på natten
För fjärde året kommer vi också att finnas med på natten, både på fredags- och lördagskvällen.
Mellan kl. 21–02 finns anställda och frivilliga från Svenska kyrkan Västerås och delar ut vatten, kaffe och te.

– Vi finns också till för samtal med de som är på väg hem från festivalen.
Miche Turner, församlingspedagog, Svenska kyrkan Västerås, nattvandrade på senaste Cityfestivalen. 
– Jag tycker att Cityfestivalen är bland det roligaste vi gör som kyrka i Västerås. Vi får träffa många människor, får många frågor och mycket uppskattning för att kyrkan finns på plats för barn, unga och utsatta. Jag hoppas att vi får träffas på årets Cityfestival! säger Miche.

För barnen
Det finns massor att göra i vår tält på Vasagatan: Lär dig mer om Ringblomman, biskop Rudbeckius favorit. Måla dig en egen ringblommeknapp. Plantera en Ringblomma. Och förstås: Var med i hopprepstävlingen. Det och fler andra pyssel. Dessutom är aktiviteterna för barn 0-18 alltid gratis!

Pride
Samtidigt som Västerås Cityfestival händer, organiseras Pride i Västerås.
Svenska kyrkan Västerås finns på plats i Regnbågsparken (Vasaparken). På fredag 30/6 finns det tillfälle att gifta sig i Regnbågsparken eller i domkyrkan kl. 13-17. (Ingen föranmälan krävs och vi står för präst och musik. Vigseln är helt gratis. Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan). Vi bjuder på regnbågsfika, tävling och samtal.

Fira mässa i regnbågens alla färger i Västerås domkyrka fredag 30/6 kl 18.
Tina Wilhelmsson predikar och spelar egna låtar.

På lördag 1/7 går det att följa med oss i Pride tåget. Pridetåget startar vid Bondtorget kl. 13.15. Vill du gå med oss, så sker samling för uppställning vid Västerås domkyrka från kl. 12.15, tåget avgår kl. 13 (ungefärlig tid). 

Läs gärna mer på vår hemsida: svenskakyrkan.se/vasteras/hopp-pa-cityfestivalen

Hoppas vi ses på Västerås Cityfestival!

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel.Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser. https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Annika Strandhäll, Farbror Grön och Ewa Fröling till Svenska kyrkan Västerås4.9.2023 14:02:00 CEST | Pressmeddelande

Nu drar höstterminen igång i kyrkorna runt om i Västerås. Bland mycket annat som händer blir det flera samtalskvällar med intressanta gäster. Bara under september kommer riksdagsledamoten Annika Strandhäll, skådespelaren Ewa Fröling, odlaren och bloggaren Johannes Wätterbäck (Farbror Grön) samt föreläsaren Frida Walter. Dessutom blir det Giddefredag med sinnesrogudstjänst tillsammans med musikpedagogen Per-Håkan Sandberg. Till alla kvällar är det fri entré.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye