Enköpings kommun

Nu kan ännu fler ta del av kommunfullmäktiges sammanträden

Dela

Den 25 september genomför kommunfullmäktige i Enköping sitt första sammanträde för hösten. En glädjande nyhet är att nu kan ännu fler Enköpingsbor ta del av sammanträdena eftersom vi textar dem i efterhand.

Den nya funktionen med att texta sammanträdena i efterhand går i linje med kommunens arbete för att nå ut bättre till kommuninnevånarna. Ett önskemål om att webbsändningarna ska textas har också lyfts fram och belysts särskilt i ett medborgarförslag som kommit in till kommunen. Att erbjuda textning går även väl ihop med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

– Självklart vill vi att så många Enköpingsbor som möjligt tar del av kommunfullmäktiges sammanträden och det här är ett sätt att möjliggöra det. Det är extra roligt att detta kom in som ett medborgarförslag för det visar på att våra medborgare verkligen har möjlighet att vara med och påverka kommunens arbete och utveckling, säger kommunfullmäktiges ordförande Mats Flodin (M).

För att få textning behöver man klicka på symbolen för undertext (bredvid kugghjulet) i Youtube-klippet, som finns tillgängligt via kommunens webbplats.

I arbetet framåt med att utveckla webbsändningarna ser vi över möjligheten att även använda livetextning.

Kommunfullmäktiges sammanträdesdatum hösten 2023:

  • 25 september, klockan 18
  • 16 oktober, klockan 18
  • 13 november, klockan 09
  • 18 december, klockan 18

Kommunfullmäktiges sammanträden är öppna för alla. Det går att lyssna på sammanträdet på plats, titta på det live eller i efterhand via kommunens webbplats.

Läs om kommunfullmäktige i Enköping på kommunens webbplats

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye