Enköpings kommun

Nu pågår mobilitetsveckan

Dela

Kom och träffa Enköpings kommun och prata hållbart resande och få mer information om cykelsatsningarna som placerade oss på en andraplats i cykelfrämjandets stora undersökning som jämför kommuners satsningar på ökad cykling.

Bild på två cyklister
Nu pågår mobilitetsveckan Foto: Per Groth

Enköpings kommun finns på plats under vecka 38 för att bland annat svara på frågor och erbjuda kostnadsfria cykelreparationer

Torsdagen den 21 september på Stora torget i Enköping klockan 11–16 hittar du oss, tillsammans med UL, Keolis, Energi- och klimatrådgivningen och en cykelreparatör. Vi delar ut diverse cykeltillbehör, svarar på frågor och du kan testa vår spännande cykelsimulator. Cykelreparatören erbjuder kostnadsfria reparationer på din cykel.

Enköping är näst bästa cykelkommun

Varje år jämför den ideella föreningen Cykelfrämjandet kommunernas insatser för ökad cykling. I undersökningen mäter och poängsätter Cykelfrämjandet hur kommunerna arbetar med bland annat cykelinfrastruktur och cykelpolitik för att öka cyklingen. Enköping blev i år utsedd till näst bästa cykelfrämjarkommun i kategorin små kommuner.

Läs om cykelfrämjandets undersökning för 2023:

https://cykelframjandet.se/kommunvelometern-2023/

Kontakter

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye