Adda

Kommun- och regiondirektörer bjuds in till spetsseminarium om digitalisering

Dela

Adda har ett tydligt uppdrag att utveckla kommuners och regioners förmåga att ställa om. Nu bjuds samtliga kommun- och regiondirektörer i Sverige in till ett unikt seminarium om principer för ledning och styrning inom digitalisering.

Monica Skagne
Addas vd Monica Skagne

 - Det är en exklusiv satsning vi gör genom att bjuda in den högsta ledningen. Vi vill erbjuda konkreta redskap för verksamhetsutveckling inom digitalisering, som är direkt kopplad till strategisk ledning och styrning. Denna satsning är en av många för att bidra med lösningar på de stora utmaningar offentlig sektor står inför med rådande kompetens- och arbetskraftsbrist. Det här kan i slutändan spara både tid och pengar samt stärka våra kunder, säger Monica Skagne, vd för Adda.

Adda har länge arbetat med olika insatser för att stärka välfärdens digitala omställning men nu riktas insatserna även till den högsta ledningen i kommuner och regioner.

 - En satsning på kommun- och regiondirektörer har länge efterfrågats i våra forum. Vi vill självklart inspirera men för oss är det viktigt att det blir mer än samtal och diskussioner – vi vill ge deltagarna en verktygslåda, säger Jenny Birkestad, affärsområdeschef på Adda.

I seminariet medverkar bland andra SKR:s vd, Palle Lundberg,  Addas vd, Monica Skagne och andra experter inom området. 

Nyckelord

Kontakter

Vårt uppdrag

Adda är ett bolag inom SKR-koncernen. Adda har i uppdrag att skickliggöra Sveriges kommuner och regioner genom att utveckla deras kompetens och förmågor att ställa om, spara tid och pengar. Det gör Adda inom områdena digitalisering, strategisk försörjning och effekthemtagning. Vi ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner - som också utgör våra kunder.

Följ Adda

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Adda

Kommuner och regioner behöver bättre verktyg för att hindra korruption14.6.2023 15:35:00 CEST | Pressmeddelande

Upphandlingslagstiftningen är till för att främja konkurrens i den offentliga affären och att förhindra att specifika leverantörer favoriseras eller diskrimineras till exempel på grund av ekonomiska favörer. Vi får inte vara naiva och tro att Sverige på något vis är vaccinerat mot korruption. Vi välkomnar därför att riksåklagaren ansökt till Högsta domstolen om prövningstillstånd i målet om upphandlingen av ett digitalt vårdverktyg i Region Skåne och Västra Götalandsregionen, skriver Sara Catoni, chefsjurist på SKR, och Ewa-Lotta Löwstedt Lundell, vd för Adda, på Altingets debattsida.

”Stoppa brottsligheten i offentlig upphandling”26.5.2023 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Välfärdsbrottslighet drabbar både enskilda individer och samhället i stort. Det är brottslig verksamhet som riktar sig mot socialtjänsten, sjukvården och andra offentligt finansierade verksamheter. Tidig kontroll och uteslutning av oseriösa aktörer leder till färre kvalitetsbrister och minskade kostnader för både uppföljning och avvikelsehantering. Det leder också till förbättrad konkurrens för seriösa företag, skriver Adda i en debattartikel i Dagens Samhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum