1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben1,6 miljonerklubben

En kväll om psykisk hälsa – tillsammans gör vi skillnad!

Dela

För sjätte året i rad anordnar 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Fonden för Psykisk Hälsa galan Mental Health Evening, en kväll för att sprida mer kunskap kring vår psykiska hälsa. Gäster är bland andra Carin Götblad, Birgitta Ed , Stefan Einhorn och Tilda Boisen – alla med sina egna viktiga berättelser.  Världsartisten Meja uppträder.

Tillsammans vill vi bidra till att uppmärksamma den psykiska ohälsan och förebygga självmord. 

Precis som i fjol leder välkända psykiatrikern Ullakarin Nyberg samtalen. "Mental Health Evening" tar plats på Intima teatern i Stockholm, 23 oktober kl. 18.00.  

 Alla gäster har olika erfarenheter kring psykisk ohälsa, privat eller professionellt och det blir en kväll där vi kommer att få många nya perspektiv och tankar, både på hur vi ska bemöta och kämpa mot den utbredda psykiska ohälsan. 

Kvällens gäster är: 

 Carin Götblad, polismästare vid NOA och arbetar strategiskt med frågor runt gängkriminalitet, unga gärningsmän och särskilt utsatta brottsoffer. Carin har ett stort engagemang för grupper som saknar egna starka röster.  

 Tilda Boisen, aktuell med boken "Aldrig släppa taget".  Det är en berättelse som krossar tabun och skam om psykisk ohälsa –- en berättelse om en tonårsdotter som kämpar för sitt liv. Hur är det att vara en ung person som slåss mot psykisk ohälsa och för att göra sin röst hörd? "   

 Lotta Borg Skoglund , specialistläkare i allmänmedicin och psykiatri, överläkare och docent vid Institutionen för kvinnor och barns hälsa vid Uppsala universitet.  

Hon är grundare av SMART Psykiatri och hennes forskning handlar om neuropsykiatri, hormoner, psykisk samsjuklighet och beroende. 

  Stefan Einhorn, professor vid Karolinska institutet och författare. ”Trots att psykisk ohälsa drabbar många är det ett eftersatt område”, säger han. 

  Niklas Ekdal, journalist och författare, bland annat till böckerna "Hur jag dog" och "Hur vi levde", med fokus på psykisk ohälsa. ” -Jag känner enorm tacksamhet gentemot psykiatrin, och gör vad jag kan för att 'översätta' erfarenheten som patient mellan anhöriga, sjukvård, politik och andra drabbade”, säger han."  

 Birgitta Ed, präst i Strängnäs domkyrkoförsamling. ”-Psykisk ohälsa är en av vår tids allra största utmaningar. I mitt uppdrag som präst möter jag ensamheten och hopplösheten som många känner. Det handlar om ungdomar likaväl som om äldre. Efter en familjemedlems självmord har jag valt att engagera mig för att fler ska hitta mening och vägar framåt”, säger hon. 

  Lovisa Wieselgren Björkegren, medlem i styrelsen för Stiftelsen Ing-Marie Wieselgrens minne. Stiftelsen vill stödja initiativ som genomförs i Ing-Marie Wieselgrens anda med fokus på psykisk hälsa.  

 Världsartisten Meja underhåller, samt Etta Zelmani, som ackompanjeras av Emma Ekström.  

  Kvällen presenteras av Alexandra Charles, ordförande  och grundare av 1,6 miljonerklubben, samt Martin Schalling, ordförande för Fonden för Psykisk Hälsa. Under kväller delar han ut fondens stipendier och presenterar fondens grundaren Lennart Wetterberg. 

Boka in Intima teatern i Stockholm, 23 oktober kl. 18.00.  

 Vill ni närvara, uppmärksamma eller intervjua någon av deltagarna inför kvällen, hör av er till Anna Liljeberg eller Alexandra Charles. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

1,6 miljonerklubben grundades 1998. Det är en ideell organisation och vår vision är att alla kvinnor ska ha bästa tänkbara livskvalitet och hälsa. Vi arbetar med folkbildning och opinionsbildning, främst genom vår tidning, seminarier och webbinarer. En viktig del är stipendieverksamheten. Genom Kvinnor & Hälsas 90-konto samlar vi in pengar till forskare som  arbetar utifrån ett genusmedicinskt perspektiv.

Följ 1,6 miljonerklubben

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från 1,6 miljonerklubben

-Kvinnor betraktades som simulanter och skickades hem!10.11.2023 10:51:34 CET | Pressmeddelande

Vad är det som gör att vissa personer vägrar att slå sig till ro och istället envist fortsätter att kämpa? Alexandra Charles är nu 77 år, men arbetar mer än heltid. I höst är det 25 år sedan hon grundade den ideella hälsoföreningen 1,6miljonerklubben. – Kvinnors hälsa är alltför viktig. Jag tänker inte ge mig förrän vården är rättvis och jämställd, säger Alexandra Charles. Hur har vården förändrats på 25 år? Fyra experter berättar!

-Kvinnor betraktades som simulanter och skickades hem!9.11.2023 14:52:00 CET | Pressmeddelande

Vad är det som gör att vissa personer vägrar att slå sig till ro och istället envist fortsätter att kämpa? Alexandra Charles är nu 77 år, men arbetar mer än heltid. I höst är det 25 år sedan hon grundade den ideella hälsoföreningen 1,6miljonerklubben. – Kvinnors hälsa är alltför viktig. Jag tänker inte ge mig förrän vården är rättvis och jämställd, säger Alexandra Charles. Hur har vården förändrats på 25 år? Fyra experter berättar!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum