Fastighetsägarna

Jens Larsson omvald som ordförande för Fastighetsägarna i Jönköpings län

Dela

Fastighetsägarna i Jönköpings län har haft årsmöte. Medlemmarna beslutade då att välja om Jens Larsson, VD i Stiftelsen Aneby Bostäder som ordförande. Årsmötet utsåg även två nya medlemmar i kretsen: Linus Quist, Tranås, Wigénsgruppen AB och Maria Ygemar, Vaggeryd, PHL fastigheter.

Omvalde ordföranden Jens Larsson pratar inför ombuden på Fastighetsägarnas årsmöte
Omvalde ordföranden Jens Larsson pratar inför ombuden på Fastighetsägarnas årsmöte

Den 28/11 hade Fastighetsägarna i Jönköpings sitt årsmöte. Organisationen är fortsatt stark sa den omvalda ordföranden. - Under 2023 har vi haft 492 medlemmar, vilket känns bra med tanke på att branschen befinner sig i en besvärlig och utsatt situation, säger Jens Larsson.

Som gäst på årsmötet deltog landshövding Helena Jonsson, landshövding. Hon sa bland annat att ”vi samlas i omvälvande tider” och gav det försämrade säkerhetsläget, klimatkrisen och lågkonjunkturen som exempel. Helena Jonsson berättade mer djupgående om länsstyrelsen roll i det civila försvaret, (skyddsrum mm) och behovet av fler bostäder i länet. I Jönköpings län anses det vara brist på bostäder i 8 av 13 kommuner.

Årsmötet utsåg sex ledamöter som ska utgöra Jönköpingkretsen. Fyra ledamöter valdes om: Jens Larsson, Aneby, Stiftelsen Aneby Bostäder, Niklas Järvhammar, Jönköping, Lustgården AB, Roger Pålsson, Eksjö, Ekfast AB och Martin Axeheim, Nässjö, SML fastigheter. Två nya ledamöter tillkom i kretsen: Linus Quist, Tranås, Wigénsgruppen AB och Maria Ygemar, Vaggeryd, PHL fastigheter.

Nyckelord

Kontakter

Vi är Fastighetsägarna

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

Fastighetsägarna kräver lägre fjärrvärmepriser14.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Vid den av Göteborg Energi anordnade prisdislogen den 5 juni meddelade bolaget att kostnadsökningen för 2025 kommer att överstiga de 4 % som bolaget prognoserade vid motsvarande tid förra året. Anledningen är att bränslepriserna inte fallit tillbaka så som man då förutspådde och hoppades. Av det underlag, som bolaget har skickat ut inför dialogen, framgår: ”För att under 2025 åter närma sig ägarens avkastningskrav […] behövs ett resultat kring 600 Mkr. Om detta enbart skulle göras via en prisjustering blir höjningen 11%”. Vilken prisökningen för 2025 verkligen blir meddelas av bolaget vid prisdialogens nästa möte den 19 augusti.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye