Fastighetsägarna

Jens Larsson omvald som ordförande för Fastighetsägarna i Jönköpings län

Dela

Fastighetsägarna i Jönköpings län har haft årsmöte. Medlemmarna beslutade då att välja om Jens Larsson, VD i Stiftelsen Aneby Bostäder som ordförande. Årsmötet utsåg även två nya medlemmar i kretsen: Linus Quist, Tranås, Wigénsgruppen AB och Maria Ygemar, Vaggeryd, PHL fastigheter.

Omvalde ordföranden Jens Larsson pratar inför ombuden på Fastighetsägarnas årsmöte
Omvalde ordföranden Jens Larsson pratar inför ombuden på Fastighetsägarnas årsmöte

Den 28/11 hade Fastighetsägarna i Jönköpings sitt årsmöte. Organisationen är fortsatt stark sa den omvalda ordföranden. - Under 2023 har vi haft 492 medlemmar, vilket känns bra med tanke på att branschen befinner sig i en besvärlig och utsatt situation, säger Jens Larsson.

Som gäst på årsmötet deltog landshövding Helena Jonsson, landshövding. Hon sa bland annat att ”vi samlas i omvälvande tider” och gav det försämrade säkerhetsläget, klimatkrisen och lågkonjunkturen som exempel. Helena Jonsson berättade mer djupgående om länsstyrelsen roll i det civila försvaret, (skyddsrum mm) och behovet av fler bostäder i länet. I Jönköpings län anses det vara brist på bostäder i 8 av 13 kommuner.

Årsmötet utsåg sex ledamöter som ska utgöra Jönköpingkretsen. Fyra ledamöter valdes om: Jens Larsson, Aneby, Stiftelsen Aneby Bostäder, Niklas Järvhammar, Jönköping, Lustgården AB, Roger Pålsson, Eksjö, Ekfast AB och Martin Axeheim, Nässjö, SML fastigheter. Två nya ledamöter tillkom i kretsen: Linus Quist, Tranås, Wigénsgruppen AB och Maria Ygemar, Vaggeryd, PHL fastigheter.

Nyckelord

Kontakter

Vi är Fastighetsägarna

Fastighetsägarna är en branschorganisation som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

Sverigebarometern 2024: fortsatt ansträngd ekonomi för många fastighetsägare29.2.2024 07:30:48 CET | Pressmeddelande

2023 blev ett tufft år på fastighetsmarknaden. Höga kostnader och fallande reallöner halverade bostadsbyggandet samtidigt som handeln med fastigheter minskade med drygt 60 procent. Förväntan om lägre räntor och starkare konjunktur ger hopp om en vändning under 2024. Under tiden fortsätter många fastighetsägare att kämpa med svag lönsamhet. Det framgår av Fastighetsägarnas Sverigebarometer, som presenteras i dag.

Landets första rekommendationen från skiljeman klar: Hyrorna i Göteborg ska höjas med 5,3 procent26.2.2024 20:54:09 CET | Pressmeddelande

I början av året vände sig Fastighetsägarna GFR till Hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd som skulle avgöra hyresförhandlingarna om 2024 års hyror i Göteborg. Ansökan omfattade omkring 25 000 lägenheter. Under måndagskvällen kom rekommendationen. Skiljemannen anser att en rimlig hyreshöjning för 2024 är 5,3 procent. Fastighetsägarna är djupt kritiska till nivån och till att rekommendationen inte är tydligt motiverad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye