Enköpings kommun

Grattis du har fått en tonåring – penningtvätt på agendan när kommunen, polisen och Sparbanken i Enköping bjuder in vårdnadshavare till informationsträff

Dela

Enköpings kommun fortsätter samarbetet med polisen och bjuder nu in till en ny informationsträff. Vi ser en ökad inblandning i penningtvätt hos barn och tonåringar. Denna gång arrangerar vi därför träffen tillsammans med Sparbanken i Enköping och med penningtvätt som tema. Informationen vänder sig till vårdnadshavare till tonåringar.

Områdespolis Richard Hedström, Maria Karlsson och Emelie Boman från kommunens trygghets- och säkerhetsavdelning samt Lisa Alvemark från Sparbanken i Enköping.
Områdespolis Richard Hedström, Maria Karlsson och Emelie Boman från kommunens trygghets- och säkerhetsavdelning samt Lisa Alvemark från Sparbanken i Enköping.

Främjande och gemensam insats för vårdnadshavare

Den 1 februari är vårdnadshavare till tonåringar välkomna till Sparbanken i Enköping för att träffa personal som arbetar med unga och trygghet i kommunen. Representanter från polisen, Sparbanken i Enköping, kommunens socialförvaltning samt trygghets- och säkerhetsavdelning kommer att delta.

Informationsträffen är en del av projektet Grattis du har fått en tonåring – en gemensam satsning från Enköpings kommun och polisen. Projektet syftar till att arbeta proaktivt och erbjuda vårdnadshavare fler verktyg när de pratar med sina tonåringar om svåra saker.

Penningtvätt på agendan

Sparbanken i Enköping kommer att informera om hur penningtvätt kan se ut i praktiken, vad du som vårdnadshavare kan hålla koll på och digitala tjänster. Vi kommer även att tala om vad penningtvättbrott är, vad en penningtvättmålvakt gör och vilka konsekvenser det kan bli för barnet som tar emot brottspengar.

Vi kommer att ge råd om hur vi kan prata med våra tonåringar och informera om vilket stöd som finns för de som misstänker att en ungdom är på väg åt fel håll. Kvällen kommer att avslutas med frågestund.

Press och media är välkomna

Representanter från press och media är också välkomna att vara med på informationsträffen.

  • Tid: 1 februari, klockan 18–20.
  • Plats: Sparbanken, Västra Ringgatan 20.

Kontakter

Bilder

Områdespolis Richard Hedström, Maria Karlsson och Emelie Boman från kommunens trygghets- och säkerhetsavdelning samt Lisa Alvemark från Sparbanken.
Områdespolis Richard Hedström, Maria Karlsson och Emelie Boman från kommunens trygghets- och säkerhetsavdelning samt Lisa Alvemark från Sparbanken.
Ladda ned bild

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye