Enköpings kommun

Första spadtaget på Lillsidanskolan

Dela

Måndagen den 29 januari klockan 13:00 hälsas press och media välkomna till första spadtaget för den nya Lillsidanskolan med aktivitetscenter.

Illustration över Lillsidanskolan som ska byggas.
Lillsidanskolan som ska byggas. Arkitema

Lillsidanskolan ska rymma totalt 930 elever och ska ersätta nuvarande Västerledsskolan/Enöglaskolan vid Västerleden. Skolan planeras stå klar 2026.

– Enköping är i stort behov av en ny grundskola. Lillsidan kommer att växa kraftigt under många år. Där blir Lillsidanskolan ett centrum för utbildning, aktivitet och kultur i den nya stadsdelen i takt med att Enköping växer, säger Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande.

– I den nya Lillsidanskolan skapas en varierad lärmiljö som i sin tur skapar flexibilitet under en lång tid framöver, där nya arbetssätt och behov ska kunna tillgodoses, säger Magnus Johansson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Intill Lillsidanskolan byggs också ett aktivitetscenter med en ny sporthall som kommer att innehålla fritidsgård samt en anpassad gymnastikyta.

– Jag är stolt och glad över hur Lillsidanskolan aktivitetscenter kommer att utformas. Det blir en viktig resurs för både skola och föreningsliv, som också kan skapa trygg och meningsfull fritid för många barn och unga, säger Kristina Eriksson (KD), ordförande i upplevelsenämnden.

– Vi bygger en hållbar skola. Skolan och aktivitetscentret kommer till största delen att byggas av trä och byggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad nivå SILVER för att säkerställa en miljövänlig byggnadsprocess och en hållbar byggnad enligt kommunens målsättning. Sedan kommer vi installera solceller och andra energieffektiva lösningar, säger Krister Larsson (M), ordförande i tekniska nämnden.

Entreprenör för projektet är JSB Construction AB.

Program

Media hälsas välkommen till första spadtaget av det nya Lillsidanskolan. Det finns skyddskläder på plats men har du egna, ta gärna med.

Datum och tid: Måndagen den 29 januari klockan 13

Plats: Västerleden 155

Parkera gärna vid gamla Västerhallen. Det finns ingång genom en grind till bygget vid Västerleden ner mot Cirkle K.

Vi bjuder på kaffe.

Medverkande: Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande, Krister Larsson (M), ordförande i Tekniska nämnden, Magnus Johansson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Kristina Eriksson (KD), ordförande i Upplevelsenämnden, Emanuel Olofsson, fastighetschef, Fredrik Leo, Vd JSB Construction AB.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustrationen visar aktivitetscentret som ska byggas
Aktivitetscentret med sporthall, fritidsgård och gymnastikyta.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye