Enköpings kommun

Hon är solen! – ny utställning i Konstfönster Joar

Dela

Måndag 5 februari öppnar utställningen Hon är solen! av konstnär Helena Wallberg.

I utställningen Hon är solen! intresserar sig Helena Wallberg för olika aspekter av solen i relation till yoga. Soluppgångens och solnedgångens ljus sägs vara speciellt läkande. I yoga och meditation kan ett liknande ljus uppstå inom en. Verken i utställningen är försök att materialisera inre meditativa upplevelser.

Titeln kommer från Måns Broos översättning av en av yogafilosofins kanske viktigaste texter Yoga-Sutra av Patañjali: ”Yogautövaren som gör fast sitt sinne vid till exempel solen är inte endast medveten om solen utan glömmer sig själv och identifierar sig med solen. Hon är solen!”

Utställningen visas 5 februari – 3 april.

Om konstnären

Helena Wallberg är född 1985 och verksam i Uppsala. De senaste åren har hennes skulpturer, installationer och bilder allt mer blivit en del av hennes spirituella praktik.

Konstfönster Joar

Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt.
Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster på Ågatan 29, Enköping.

Kontakter

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye