Enköpings kommun

Beslut om kulturhus Joar

Dela

En enig upplevelsenämnd har beslutat om renovering av medborgarhuset Joar Blå för omställning till kulturhus Joar. Målet är att inviga våren 2028.

– Det känns mycket bra att beslutet är fattat, och jag är fast besluten att arbeta för att vi politiker ska se till att förverkliga kulturhus Joar, vi kan inte stoppa en gång till, säger Kristina Eriksson (KD), ordförande i upplevelsenämnden.

Besluten i upplevelsenämnden

Besluten som fattades av upplevelsenämnden var att föreslå till kommunstyrelsen att besluta om genomförande av renovering av medborgarhuset Joar Blå för omställning till kulturhus Joar.

Samt att godkänna en preliminär driftkostnad och föreslå till kommunstyrelsen att upplevelsenämndens driftbudget utökas med investeringens ökade driftkostnader och engångskostnader. Investeringskostnaden för kulturhus Joar är 255 miljoner kronor.

Nästa steg

Nu när upplevelsenämnden har fattat sitt beslut kommer frågan tas upp i kommunstyrelsen den 9 april. Om kommunstyrelsen säger ja till ett genomförandebeslut sker följande: Vi tar fram en tidsplan, aktiverar en projektorganisation och påbörjar en upphandling.

Om kulturhus Joar

Målet med kulturhus Joar är att skapa en attraktiv mötesplats där kulturen står i centrum. Det är en plats där besökaren ska bli inspirerad, utmanad och få möjlighet att utvecklas till sitt allra bästa jag. Kulturhuset har ett särskilt fokus på tillgänglighet och trygghet och stärkt sammanhållning. Det ger ett mervärde för Enköpings kommun där kulturhus Joar är en anledning till besök. Kulturhus Joar är en plats för kommuninnevånarna att vara stolta över. Den tomma lokalyta som idag finns på medborgarhuset Joar Blå tas till vara och ställs om till multisal och kafé för att därigenom skapa ett mervärde för kulturhus Joar, och som i förlängningen skapar ett tryggare Enköping. En attraktiv plats är en trygg plats som används av olika typer av målgrupper, för olika typer av aktiviteter och vid olika tidpunkter över dygnet och året.

Kontakter

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye