Ving AB

6 av 10 charterresor med Ving till Mallorca från Skellefteå redan slutsålda

Dela

Efter en lång vinter börjar Skellefteåborna och västerbottningarna nu blicka söderut. Strax innan Valborg, den 27 april, lyfter sommarsäsongens första charterflyg med Ving från Skellefteå Airport. Och efterfrågan har varit hög. Den första avgången är fullbokad och redan nu är 6 av 10 resor hälften av alla sommarresor till den populära spanska semesterön bokade.

Mallorca. Fotograf Kajsa Fagerström, Ving
Mallorca. Fotograf Kajsa Fagerström, Ving

- Mallorca är vår i särklass mest populära destination i Medelhavet. Det gläder oss därför att se att vi redan nu har 6 av 10 platser bokade från Skellefteå. Förra veckan såg vi en ökning i försäljningen med 73 procent jämfört med i fjol så det är högt tryck, men även om resorna bokas på i snabb takt finns det fortsatt chans att komma iväg. I sommar kan vi dessutom locka med vårt nyöppnade familjehotell Sunwing Cala Bona, som i tillägg till vår familjeanläggning i Alcudia är extra populärt bland alla barnfamiljer, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Att Ving fortsätter satsa på Skellefteå Airport och att västerbottningarnas resesug håller i sig är även något som uppskattas av flygplatsen.

- Skellefteå är för närvarande en av Sveriges snabbast växande städer, och med en ökad befolkning ökar även behovet av resor. Vi är därför väldigt glada över att Ving fortsätter växa med oss och erbjuda populära destinationer från Skellefteå, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

Till Mallorca flyger Ving under två perioder i sommar. Första avgången äger rum den 27 april, därefter trafikerar Ving ön varje lördag fram till mitten av juni. Trafiken återupptas sedan i början av augusti igen och pågår till slutet av september.

Vings program från Skellefteå Airport 2024

Mallorca: 27 april-15 juni + 3 augusti-28 september

Kontakter

Bilder

Vings nyöppnade familjehotell Sunwing Cala Bona, Mallorca. Fotograf Agneta Renebo, Ving
Vings nyöppnade familjehotell Sunwing Cala Bona, Mallorca. Fotograf Agneta Renebo, Ving
Ladda ned bild
Mallorca. Fotograf Agneta Renebo, Ving
Mallorca. Fotograf Agneta Renebo, Ving
Ladda ned bild

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Eftertraktade sommaravgångar till Cypern från Växjö Småland Airport26.4.2024 12:22:13 CEST | Pressmeddelande

Om lite drygt en månad lyfter Vings första sommaravgång från Växjö Småland Airport med destination Cypern. Och efter en lång vinter är smålänningarna minst sagt ressugna. De senaste två veckorna har försäljningen ökat med 69 procent jämfört med samma tid i fjol, men det är inte bara sommarresorna till Cypern som lockar. Nu släpper även Ving upp nästa vinters resor till Gran Canaria där säsongen startar upp i samband med den eftertraktade höstlovsveckan.

Ving vittnar om ”skatteeffekt”: Rekordstor skatteåterbäring skapar reserusning15.4.2024 14:26:48 CEST | Pressmeddelande

Med ökade räntekostnader är årets skatteåterbäring rekordstor och i förra veckan fick en stor andel svenskar ett extra tillskott i kassan. Och är det något som utbetalningen skapar så är det reslust. Hos Sveriges största researrangör Ving ökade antalet bokningar under helgen med hela 55 procent jämfört med samma helg i fjol och på ving.se ökade sökningarna på resor med 32 procent.

6 av 10 charterresor med Ving till Cypern från Umeå redan slutsålda12.4.2024 06:21:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om ett högt tryck på charterresorna från Umeå Airport. Bara under förra veckan ökade försäljningen med 100 procent jämfört med samma tid i fjol. Redan nu är 6 av 10 platser på sommarens avgångar till populära Cypern bokade och Ving räknar med ett fortsatt högt tryck, även på vinterns resor till Gran Canaria som bokningsmässigt ligger i linje med fjolåret.

6 av 10 charterresor med Ving redan bokade från Luleå i sommar12.4.2024 06:14:40 CEST | Pressmeddelande

Efter en lång vinter börjar Luleåborna och norrbottningarna nu blicka söderut. Strax innan Valborg, den 27 april, lyfter sommarsäsongens första charterflyg med Ving från Luleå Airport och dagen därefter ytterligare ett, då med destination Rhodos. Och efterfrågan på Vings charterresor i sommar är stor. Redan nu är 6 av 10 platser slutsålda och första avgångarna är helt fullbokade. Men även vinterns resor till Gran Canaria lockar. Jämfört med samma tidpunkt i fjol ser Ving en ökning med 45 procent när det gäller inbokade resenärer till vintern.

Ving dubblerar antalet platser till Gran Canaria från Östersund till vintern12.4.2024 06:05:54 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om en hög efterfrågan på direktchartern från Åre Östersund Airport. Så pass att antalet platser på vinterns avgångar till Gran Canaria nu fördubblas. Och jämtarnas stora resesug märks även på sommarbokningarna. I maj avgår två flyg till sommarens stora semesterland Grekland och avgångarna till både Rhodos och Kreta är redan fullbokade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye