Ving AB

Ving dubblerar antalet platser till Gran Canaria från Östersund till vintern

Dela

Sveriges största researrangör Ving vittnar om en hög efterfrågan på direktchartern från Åre Östersund Airport. Så pass att antalet platser på vinterns avgångar till Gran Canaria nu fördubblas. Och jämtarnas stora resesug märks även på sommarbokningarna. I maj avgår två flyg till sommarens stora semesterland Grekland och avgångarna till både Rhodos och Kreta är redan fullbokade.

Gran Canaria. Fotograf Eric Josjö, Ving
Gran Canaria. Fotograf Eric Josjö, Ving

- Det är väldigt roligt att se hur uppskattade våra avgångar från Östersund är. Extra tydligt blir det med våra fullbokade avgångar i maj, men vi ser att resesuget även spiller över på kommande vintersäsong där det är många som redan nu vill försäkra sig om en resa till sydligare breddgrader när det är som mörkast och kallast här hemma. Därför är vi väldigt glada över att kunna meddela att vi dubblerar antalet tillgängliga platser och därmed möjliggör för fler jämtar att resa till Gran Canaria i vinter, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Vings fortsatta satsning på Åre Östersund Airport uppskattas av flygplatsen som nu ser fram emot ytterligare två säsonger.

- Det är verkligen roligt att det finns en sådan stor efterfrågan på charterresor från Åre Östersund Airport, och att Ving nu utökar är ett glädjande besked för såväl oss som flygplats som för regionen i stort, säger Peter Fahlén, flygplatschef Åre Östersund Airport. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på charter från sin regionala flygplats, och att nu kunna erbjuda de boende i regionen resor till flera spännande resmål under stora delar av året känns väldigt fint, säger han.

Vings avgång till Rhodos går av stapeln den 1 maj. Därefter erbjuds ytterligare en avgång till den grekiska ö-världen, närmare bestämt till Kreta den 9 maj. Till båda öarna flyger Ving med sitt eget flygbolag Sunclass Airlines, som är extra uppskattat bland resenärerna. Vintersäsongen till Gran Canaria, med avgångar varje torsdag, inleds sedan den 17 oktober och pågår fram till Lucia med en sista utresa den 12 december.

Vings program från Åre Östersund Airport 2024/2025

Rhodos: 1 maj

Kreta: 9 maj

Gran Canaria: 17 oktober-12 december

Kontakter

Bilder

Sitia, Kreta. Fotograf Carlos Norlén, Ving
Sitia, Kreta. Fotograf Carlos Norlén, Ving
Ladda ned bild
Rhodos. Fotograf Matina Tsogas, Ving
Rhodos. Fotograf Matina Tsogas, Ving
Ladda ned bild

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Eftertraktade sommaravgångar till Cypern från Växjö Småland Airport26.4.2024 12:22:13 CEST | Pressmeddelande

Om lite drygt en månad lyfter Vings första sommaravgång från Växjö Småland Airport med destination Cypern. Och efter en lång vinter är smålänningarna minst sagt ressugna. De senaste två veckorna har försäljningen ökat med 69 procent jämfört med samma tid i fjol, men det är inte bara sommarresorna till Cypern som lockar. Nu släpper även Ving upp nästa vinters resor till Gran Canaria där säsongen startar upp i samband med den eftertraktade höstlovsveckan.

Ving vittnar om ”skatteeffekt”: Rekordstor skatteåterbäring skapar reserusning15.4.2024 14:26:48 CEST | Pressmeddelande

Med ökade räntekostnader är årets skatteåterbäring rekordstor och i förra veckan fick en stor andel svenskar ett extra tillskott i kassan. Och är det något som utbetalningen skapar så är det reslust. Hos Sveriges största researrangör Ving ökade antalet bokningar under helgen med hela 55 procent jämfört med samma helg i fjol och på ving.se ökade sökningarna på resor med 32 procent.

6 av 10 charterresor med Ving till Cypern från Umeå redan slutsålda12.4.2024 06:21:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om ett högt tryck på charterresorna från Umeå Airport. Bara under förra veckan ökade försäljningen med 100 procent jämfört med samma tid i fjol. Redan nu är 6 av 10 platser på sommarens avgångar till populära Cypern bokade och Ving räknar med ett fortsatt högt tryck, även på vinterns resor till Gran Canaria som bokningsmässigt ligger i linje med fjolåret.

6 av 10 charterresor med Ving redan bokade från Luleå i sommar12.4.2024 06:14:40 CEST | Pressmeddelande

Efter en lång vinter börjar Luleåborna och norrbottningarna nu blicka söderut. Strax innan Valborg, den 27 april, lyfter sommarsäsongens första charterflyg med Ving från Luleå Airport och dagen därefter ytterligare ett, då med destination Rhodos. Och efterfrågan på Vings charterresor i sommar är stor. Redan nu är 6 av 10 platser slutsålda och första avgångarna är helt fullbokade. Men även vinterns resor till Gran Canaria lockar. Jämfört med samma tidpunkt i fjol ser Ving en ökning med 45 procent när det gäller inbokade resenärer till vintern.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye