Jernkontoret

Stålproduktionen ökade i mars

Dela

Enligt uppgifter från Jernkontoret ökade Sveriges råstålsproduktion i mars med 3,5 procent jämfört med samma månad förra året. Under årets första kvartal är den sammanlagda råstålsproduktionen 4,4 procent lägre än motsvarande period 2023.

Stränggjutet ämne av stål.
Stränggjutet ämne av stål. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.

Under mars 2024 tillverkades det i Sverige 407 000 ton råstål, vilket är 3,5 procent mer jämfört med mars 2023. Under årets första tre månader har det i Sverige sammanlagt tillverkats 1 108 000 ton råstål. Det är en produktionsminskning med 4,4 procent jämfört med samma period i fjol. 

– Det är naturligtvis glädjande att produktionen ökade i mars, men det går inte att dra några mer långtgående slutsatser baserat på en enskild månadssiffra, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.

Produktionsstatistiken sammanställs av Jernkontoret och bygger på uppgifter från elva råstålstillverkande anläggningar i Sverige.

Se även: Branschfakta och statistik, produktionsstatistik

Nyckelord

Kontakter

Länkar

OM JERNKONTORET Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning. HANTERING AV PERSONUPPGIFTER Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd - https://www.jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye