Läkemedelsverket

Pia Näsvall ny ledamot i Läkemedelsverkets styrelse

Dela

Regeringen har utsett Pia Näsvall till ledamot i Läkemedelsverkets styrelse. Pia Näsvall är hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Norrbotten och överläkare i kirurgi.

Regeringen har utsett Pia Näsvall till ledamot i Läkemedelsverkets styrelse. Pia Näsvall är hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Norrbotten och överläkare i kirurgi.
Regeringen har utsett Pia Näsvall till ledamot i Läkemedelsverkets styrelse. Pia Näsvall är hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Norrbotten och överläkare i kirurgi. Region Norrbotten

Pia Näsvall är hälso- och sjukvårdsdirektör i Norrbotten sedan april 2021. Hon har varit del av regionledningen sedan 2015 och i ledningsgruppen sedan 2010. Pia Näsvall är i grunden kirurg, har arbetat som chefsläkare och medicinsk rådgivare och har även forskat och disputerat med en avhandling om stomibesvär. Hon har under sin tid som läkare arbetat med patientsäkerhet och läkemedelsfrågor och även varit fackligt aktiv.

– Det är ett stort förtroende att få vara del av Läkemedelsverkets ledning. Myndigheten har en tuff utmaning och ett viktigt samhällsuppdrag, särskilt i dessa tider av kris och oro. I denna nya verklighet är det kanske viktigare än någonsin att säkra en stabil och långsiktig läkemedelsförsörjning. Jag hoppas kunna bidra med mitt perspektiv som kliniker och med min närhet till svensk sjukvård, säger Pia Näsvall.

Förnyar förordnanden

Regeringen förnyar även förordnanden för tre av ledamöterna i Läkemedelsverkets styrelse med tre år.

Nils Gunnar Billinger, som varit ordförande sedan tidigare, för förnyat förordnande. Han har tidigare varit generaldirektör för Luftfartsstyrelsen. Även Katarina Kämpe, kommundirektör i Täby, och Per Johansson, myndighetschef för Revisorsinspektionen, får förnyade förordnanden som ledamöter.

Tidigare under året utsåg regeringen ledamöterna Annika Östman Wernerson, rektor vid Karolinska Institutet samt Thony Björk, apotekare och sakkunnig i läkemedelsfrågor vid SPF Seniorerna.

Läkemedelsverket leds sedan 2018 av en styrelse som tillsätts av regeringen. Generaldirektören är myndighetens chef och ansvarig för den löpande verksamheten.

Kontakter

Länkar

Läkemedelsverket arbetar för att patienten, hälso- och sjukvården samt djursjukvården får tillgång till säkra och effektiva produkter och att de används ändamålsenligt och effektivt. Läkemedelsverkets vision är att vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa.

Följ Läkemedelsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Läkemedelsverket

Risk för allvarliga biverkningar av påstådd ginsengprodukt9.7.2024 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Produkten ”Ginseng Kianpi Pil” uppges innehålla olika växter, men innehållet består av läkemedelssubstanserna dexametason (kortison) och cyproheptadin (antihistamin) i okänd mängd. Dessa ämnen kan ge allvarliga biverkningar vid okontrollerat intag och ska inte intas på eget bevåg. Den som använder produkten bör omedelbart kontakta läkare för att kunna sluta med produkten på ett säkert sätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye