Jernkontoret

Stålproduktionen ökade i april

Dela

Enligt uppgifter från Jernkontoret ökade Sveriges råstålsproduktion i april med 1,0 procent jämfört med samma månad förra året. Under årets första fyra månader är den sammanlagda råstålsproduktionen 3,0 procent lägre än motsvarande period 2023

Stränggjutet ämne av stål. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.
Stränggjutet ämne av stål. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.

Under april 2024 tillverkades det i Sverige 407 000 ton råstål, vilket är 1,0 procent mer jämfört med april 2023. Under årets första fyra månader har det i Sverige sammanlagt tillverkats 1 515 000 ton råstål. Det är en produktionsminskning med 3,0 procent jämfört med samma period i fjol.

Råstålsproduktionen har visserligen backat med drygt fyra procent under det första kvartalet jämfört med samma kvartal förra året, men jag noterar samtidigt att produktionen i både mars och april ökade med 3,5 respektive 1 procent jämfört med motsvarande månader ifjol, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret..

Produktionsstatistiken sammanställs av Jernkontoret och bygger på uppgifter från elva råstålstillverkande anläggningar i Sverige.

Se även: Branschfakta och statistik, produktionsstatistik

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stränggjutet ämne av stål. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.
Stränggjutet ämne av stål. Foto: Stig-Göran Nilsson, Jernkontorets bildbank.
Ladda ned bild

OM JERNKONTORET Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning. HANTERING AV PERSONUPPGIFTER Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd - https://www.jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Pressinbjudan: Invigning av världskongress för arkeometallurgi, AIE 2024, i Falun6.6.2024 09:00:00 CEST | Pressinbjudan

Den 11 juni invigs den sjätte upplagan av den internationella konferensen Archaeometallurgy in Europe (AIE 2024). Konferensen, som pågår till 14 juni, samlar 200 deltagare från 30 länder och arrangeras i världsarvsstaden Falun. Jernkontoret står som arrangör och samarbetspartners för konferensen är Länsstyrelsen Dalarna, Falu kommun och världsarvet Falun, Dalarnas museum och Falu gruva.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye