Friskis&Svettis

Friskis expanderar under 2024

Dela

Friskis fortsätter expandera. Flera föreningar öppnar helt nya anläggningar i år och många utökar sina befintliga lokaler. Med över 148 gym erbjuds träning till nästan en halv miljon medlemmar.

Utfall med kettlebell
Utfall med kettlebell Foto: Magnus Selander

Friskis har sedan starten 1978 blivit en stark aktör på den svenska gymmarknaden. Med över 148 gym erbjuds träning till nästan en halv miljon medlemmar.

Under 2024 spänner Friskis föreningar musklerna och öppnar nya anläggningar på olika håll i landet. Från smart utrustade nyckelgym med extra generösa öppettider till fullskaliga anläggningar med stora gymytor och plats för gruppträning - allt för att möta olika medlemmars önskemål och behov.

– Det är grymt att vara en del av en organisation som växer och vågar ta steget in i framtiden. Friskis grundidé är hållbar över tid, det behövs alltid en plats där var och en kan hitta sin grej inom träning, säger Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare Friskis&Svettis.

En av föreningarna som satsar under året är Friskis i Örebro som nu öppnar sin femte träningsanläggning. En 2400 kvadratmeter stor industrilokal omvandlas till stora, öppna gymytor, cirkelgym, spinningsal och gruppträninghall.

– Vi öppnar på Väster, ett strategiskt bra område för att nå nya målgrupper. Att kunna träna i anslutning till skolan eller jobbet är för många avgörande för att träningen ska bli av och passa in i livet i övrigt, säger Lina Frejd Bark, verksamhetschef F&S Örebro.

Med etableringarna öppnar Friskis också för fler samarbeten med skolor, företag och andra idrottsföreningar i lokalsamhället.

Här öppnar Friskis och fler platser är på gång:

Västerås, Klockartorpet (öppnat)

Simrishamn, Gesällgatan (öppnat)

Enköping, Garnisonen (öppnat)

Motala, Luxor center (höst 2024)

Örebro, Väster (höst 2024)

Skellefteå, Erikslid (höst 2024)

Ängelholm, Munka Ljungby (jan 2025)

Kontakter

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye