Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Almedalen: Läget, läget, läget – havsnära, centralt eller klimatsäkert?

Dela

Översvämningar, skogsbränder och kraftiga stormar gör att vi behöver tänka nytt kring hur vi bor och bygger. Tiden när det gick att undvika frågan om klimatanpassning av våra bostäder är över. Frågan är vem som bär ansvaret och hur klimatriskerna påverkar bostadspriser och svenskarnas flyttmönster?

Under Almedalsveckan arrangerar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ett seminarium om klimatförändringarnas effekt på bostadsmarknaden, "Läget, läget, läget - havsnära, centralt eller klimatsäkert?".
Under Almedalsveckan arrangerar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ett seminarium om klimatförändringarnas effekt på bostadsmarknaden, "Läget, läget, läget - havsnära, centralt eller klimatsäkert?".

Kanske borde uttrycket ”läget, läget, läget” nu handla mindre om havsutsikt och närhet till kommunikationer och mer om risker för skred och översvämningar kring våra bostäder. Över hälften av landets villaägare bor i områden som är utsatta för klimatrisker. Det får konsekvenser för både enskilda hushåll och samhällets ekonomi. Regeringens strategi för klimatanpassning lägger stort ansvar på kommunerna, men även villaägare och bostadsrättsföreningar behöver agera.

Hur kommer klimatriskerna påverka värdet på våra bostäder framöver? Vilka frågor borde vi egentligen ställa till mäklaren? Och hur bygger vi klimatsäkra fastigheter? Detta och många andra frågeställningar diskuterar vi under ett panelsamtal i Almedalen den 27 juni. Där presenteras också de viktigaste insikterna från Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings nya rapport Det är dags att du ser om ditt hus, om klimatets påverkan på den svenska bostadsmarknaden. Läs mer om panelsamtalet.

Paneldeltagare:
Marcus Svanberg, VD, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Gert Wingårdh, arkitekt och grundare av Wingårdhs arkitekter
Caroline Szyber, rådgivare bostads-, bygg- och fastighetsfrågor, ordförande för CM-bolagen och vice ordförande Villaägarna
Frida Berry Eklund, medgrundare av Klimatkollen och EU Climate Pact Ambassador
Staffan Moberg, jurist med fokus på klimatfrågor, Svensk Försäkring

Tid: Torsdag 27 juni, 09:00-09:45
Plats: Strandvägen plats H550, Visby

Moderator: Björn Solfors

För mer information vänligen kontakta:
Per Sangrud, presschef
Tel. 073-441 04 07
E-post: per.sangrud@lansfast.se

Marcus Svanberg, VD
Tel. 070-238 21 50
E-post: marcus.svanberg@lansfast.se

Pressbilder fria för användning:
Marcus Svanberg
Genrebilder

Här kan du följa oss:
Webb: www.lansfast.se
Blogg: Bostadskoll
Facebook: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Instagram: Länsfast Sverige

Nyckelord

Kontakter

Om Länsförsäkringar Fastighetsförmedling:

Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vision är ”Trygga bostadsaffärer genom livet”. Vi vill bidra till en rättvis och hållbar bostadsmarknad där fler kan byta bostad efter behov. De senaste tio åren har vi växt snabbast av alla landets fastighetsmäklare och är nu näst störst i branschen. Med 200 bobutiker och 1 000 hängivna medarbetare runt om i Sverige finns vi alltid nära våra kunder. Under 2023 förmedlade våra fastighetsmäklare cirka 22 700 objekt till ett försäljningsvärde av 58,6 miljarder kronor. Vi tycker att den lokala närvaron är viktig och tror att det är en av anledningarna till vi att sju av de senaste tio åren utsetts till mäklaren med Sveriges mest nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex.

Följ Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Ny rapport om bostadssituationen för äldre i Sverige visar: Brist på seniorbostäder hindrar äldres flytt8.7.2024 07:11:00 CEST | Pressmeddelande

Sex av tio pensionärer i villa, 58 procent, kan tänka sig att flytta. Men bristen på attraktiva och funktionella bostäder för äldre gör att få tar steget att byta bostad. Att åtta av tio kommuner har brist på seniorbostäder skapar inlåsningseffekter på bostadsmarknaden. Det visar den nya rapporten En (flytt)kedja är inte starkare än sin svagaste länk som tagits fram av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Ny rankning visar: Malå är bästa kommunen för äldre att bo i – storstäderna i botten3.7.2024 07:01:00 CEST | Pressmeddelande

Malå i Västerbotten är Sveriges bästa kommun för äldre att bo i. Det visar en sammanställning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som i ett nytt index rankar äldres boendesituation i landets kommuner. Allra sist, på plats 269, placerar sig Malmö stad. Även de två övriga storstäderna hamnar i botten med Stockholm på plats 224 och Göteborg på plats 230.

Kommentar till Svensk Mäklarstatistik: Hetare bostadsmarknad väntas i sommar5.6.2024 08:01:00 CEST | Pressmeddelande

I maj steg bostadsrättspriserna med 1,6 procent och villapriserna med 1,2 procent. Även bostadsförsäljningarna ökar kraftigt – upp 18 procent för villor, 12 procent för bostadsrätter och 23 procent för fritidshus. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik, analyserade av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Nu väntas en temperaturökning på bostadsmarknaden under sommaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye