Audi

Audi Q6 e-tron performance: insteg med ännu längre räckvidd

Dela

Audi presenterar ännu en version av nya Audi Q6 e-tron inför den officiella marknadsintroduktionen i augusti. Med bakhjulsdrift och ett nyutvecklat litiumjonbatteri med en total bruttokapacitet på 100 kWh (94,9 kWh netto) har Audi Q6 e-tron performance en räckvidd på upp till 639 kilometer (enligt WLTP), vilket är längst i Q6 e-tron-familjen. Skalbara Premium Platform Electric (PPE) visar därmed sin flexibilitet med den första bakhjulsdrivna varianten. Nya Audi Q6 SUV e-tron performance kan nu beställas för 825 000 kr i standardutförande och 839 000 kr för Proline-varianten.

Audi Q6 e-tron är starten på en ny generation eldrivna bilar från Audi. Vid världspremiär i mars i år presenterade märket med de fyra ringarna två varianter av den nya modellen: Audi Q6 e-tron quattro med en systemeffekt på 285 kW och sportiga SQ6 e-tron med en systemeffekt inklusive launch control på 380 kW.

Effektiv bakhjulsdrift för extra räckvidd i Q6 e-tron-portföljen
Nu finns ytterligare en variant att beställa: Audi Q6 e-tron performance är konfigurerad med effektiv bakhjulsdrift. En kompakt och kraftfull permanentmagnetsynkronmotor (PSM) ger en systemeffekt på 240 kW när extrafunktionen är aktiverad och accelererar från 0 till 100 km/h på 6,6 sekunder. Det gör Audi Q6 e-tron performance till ett attraktivt val för kunder som inte bara vill ha en utökad elektrisk räckvidd, dynamiska prestanda och användbarhet i vardagen, utan även korta laddningsstopp. Med upp till 639 kilometers räckvidd enligt WLTP är Audi Q6 e-tron performance en av modellerna med längst räckvidd i sitt segment. Vid en snabbladdare med tillräcklig kapacitet kan upp till 260 kilometer laddas på 10 minuter för extra hög komfort även på längre resor.

Insteg i Audi Q6 e-tron-familjen
Den nya bakhjulsdrivna versionen kompletterar de nuvarande fyrhjulsdrivna versionerna och erbjuder ett insteg i Q6-familjen även prismässigt. Q6 e-tron performance kan nu beställas för 825 000 kr i standardutförande och 839 000 kr i den välutrustade Proline-versionen. Leveranserna av den bakhjulsdrivna versionen planeras till tredje kvartalet i år, medan de första quattro-drivna versionerna beräknas kunna levereras i augusti. 

Audi mediacenter finns mer information, texter, bilder, videor, tekniska animationer och illustrationer om modellserien Audi Q6 e-tron.

Förbrukning och utsläppsvärden för nämnda modeller:

Audi Q6 e-tron quattro
Blandad förbrukning kWh/100 km: 19.6–17.0 (WLTP);
CO2 utsläpp blandat g/km: 0; CO2 class: A

Audi SQ6 e-tron
Blandad förbrukning kWh/100 km: 18.4–17.8 (WLTP); 
CO2 utsläpp blandat g/km: 0; CO2 class: A

Audi Q6 e-tron performance
Blandad förbrukning kWh/100 km: 19.1–16.6 (WLTP); 
CO2 utsläpp blandat g/km: 0; CO2 class: A

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Audi-koncernen är en av de mest framgångsrika tillverkarna av bilar och motorcyklar i premium- och lyxsegmentet. Varumärkena Audi, Bentley, Lamborghini och Ducati tillverkas på 21 platser i 12 länder. Audi och dess samarbetspartners finns på över 100 marknader över hela världen. 2023 levererade Audi Group 1,9 miljoner Audi-bilar, 13 560 Bentley-bilar, 10 112 Lamborghini-bilar och 58 224 Ducati-motorcyklar till kunder. Under räkenskapsåret 2023 uppnådde Audi Group en total omsättning på €69,9 miljarder och ett rörelseresultat på €6,3 miljarder. År 2023 arbetade i genomsnitt mer än 87 000 personer för AUDI-koncernen över hela världen, varav mer än 53 000 på AUDI AG i Tyskland. Med sina attraktiva märken och många nya modeller strävar koncernen systematiskt efter att bli en leverantör av hållbar, helt uppkopplad premiummobilitet.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Världspremiär för Nya Audi A5 Avant16.7.2024 11:07:01 CEST | Pressmeddelande

Med nya Audi A5 startas ett nytt kapitel i Audis framgångsrika historia i mellanklassegmentet. 30 år efter lanseringen av Audi A4 har modellen tagit ytterligare ett steg upp. Den nya generationen heter nu Audi A5 och imponerar med vässat designspråk och premiumkänsla. Både Sedan och Avant-versionen har fått en sportigare karaktär i enlighet med Audis designfilosofi. Även interiören är helt nydesignad med generösa ytor där de digitala och lättmanövrerade skärmarna placerats på det som Audi kallar den digitala scenen. I Sverige erbjuds inledningsvis A5 Avant med en helt nyutvecklad TDI-motor med hybridteknik.

UTVECKLINGEN AV AUDI POWER UNIT FÖR FORMEL 1: ”BETYDANDE MILSTOLPAR OCH MÅL UPPNÅDDA”28.6.2024 09:39:44 CEST | Pressmeddelande

I mer än två år har arbetet pågått för att utveckla en s.k. Power Unit inför Audis Formel 1-inträde. Ansvariga för utvecklingen av F1-hybriddrivlinan (Power Unit) är Audi Formula Racing GmbH (AFR) i Neuburg a. d. Donau som nu framgångsrikt slutfört uppstartsfasen. Tillsammans med enheten i Hinwil kommer teamet från Neuburg att bilda det framtida fabriksteamet som Audi kommer att tävla med 2026. Audis F1 Power Unit ”Made in Germany” gör stora framsteg bakom stängda dörrar. Adam Baker, VD för AFR, och Stefan Dreyer, CTO för AFR, ger en inblick i nuläget.

Sverigepremiär i Almedalen för eldrivna Audi Q6 e-tron24.6.2024 11:17:44 CEST | Pressmeddelande

En av de viktigaste samhällsfrågorna just nu är elektrifiering och klimatomställning. Det framgår av de många programpunkterna som kommer att diskuteras under Almedalsveckan som startar imorgon tisdag denna vecka. Audi har en tydlig strategi för elektrifiering av hela modellprogrammet och för minskad klimatpåverkan vid tillverkningen. I Almedalen är det Sverigepremiär för nya eldrivna Audi Q6 e-tron som är starten på ett nytt kapitel i företagets elbilsoffensiv.

Nya Audi e-tron GT: Ett elektrifierande mästerverk18.6.2024 06:50:09 CEST | Pressmeddelande

Sedan premiären 2021 har Audi e-tron GT quattro varit den eldrivna och sportiga toppmodellen i Audis produktportfölj. Med tre nya versionerna förbättras nu både räckvidd, prestanda, laddning och köregenskaper avsevärt i den linjesköna Gran Turismon. Med RS e-tron GT Performance lanserar Audi också sin första helt eldrivna RS Performance-modell. De nya modellerna i Audi e-tron GT-familjen kan beställas redan denna vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye