Audi

Audi och Ski Team Sweden Alpine förlänger mångårigt partnerskap

Dela

Audi förlänger samarbetet med Ski Team Sweden Alpine och fortsätter som officiell bilpartner till 2026. Märket befäster därmed sitt mångåriga samarbete och positionen som stark partner inom svensk och internationell skidsport.

Audi har en lång historia som partner till den alpina skidvärlden. Det svenska landslaget har kört de fyrhjulsdrivna quattro-bilarna mellan träningar och tävlingar ända sedan 1997. Nu förlängs samarbetet i ytterligare två år. Även på internationell nivå finns ett starkt engagemang från Audi. I vinter är det 23:e året i rad som företaget står som titelsponsor till den alpina världscupen Audi FIS Ski World Cup.

- Vi är stolta och glada över att kunna fortsätta samarbetet med det alpina landslaget. Skidåkning är ett stort intresse i Sverige och samarbetet är en naturlig arena för att kommunicera fördelarna med vår fyrhjulsdrift quattro och eldrift e-tron. Precis som landslaget är det många som uppskattar att köra  tryggt och säkert till och från fjällen, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Som officiell bilpartner bidrar Audi med 15 fyrhjulsdrivna quattrobilar till det svenska landslaget. Inför säsongen kommer andelen helt eldrivna modeller utökas i bilflottan som därutöver kommer att bestå av laddhybrider och mildhybrider.

- Vi är mycket glada att vårt samarbete med Audi förlängs och att vårt avtal bygger på ömsesidigt förtroende och samverkan. Det känns positivt att fortsatt framtidssäkra och utveckla våra respektive verksamheter och möta den förändringsresa vi båda står inför tillsammans. Precis som Audi har vi valt att ha hållbarhet som en av våra ledstjärnor, så att nästa generation också kan åka skidor på snö, säger Karin Stolt Halvarsson, Alpin- och Skicrosschef Ski team Sweden

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,9 miljoner nya bilar 2023. Audi-koncernen omsatte 69,9 miljarder euro 2023 och har 87.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 53.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt med produktion i 21 anläggningar i 12 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet. Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Världspremiär för Nya Audi A5 Avant16.7.2024 11:07:01 CEST | Pressmeddelande

Med nya Audi A5 startas ett nytt kapitel i Audis framgångsrika historia i mellanklassegmentet. 30 år efter lanseringen av Audi A4 har modellen tagit ytterligare ett steg upp. Den nya generationen heter nu Audi A5 och imponerar med vässat designspråk och premiumkänsla. Både Sedan och Avant-versionen har fått en sportigare karaktär i enlighet med Audis designfilosofi. Även interiören är helt nydesignad med generösa ytor där de digitala och lättmanövrerade skärmarna placerats på det som Audi kallar den digitala scenen. I Sverige erbjuds inledningsvis A5 Avant med en helt nyutvecklad TDI-motor med hybridteknik.

UTVECKLINGEN AV AUDI POWER UNIT FÖR FORMEL 1: ”BETYDANDE MILSTOLPAR OCH MÅL UPPNÅDDA”28.6.2024 09:39:44 CEST | Pressmeddelande

I mer än två år har arbetet pågått för att utveckla en s.k. Power Unit inför Audis Formel 1-inträde. Ansvariga för utvecklingen av F1-hybriddrivlinan (Power Unit) är Audi Formula Racing GmbH (AFR) i Neuburg a. d. Donau som nu framgångsrikt slutfört uppstartsfasen. Tillsammans med enheten i Hinwil kommer teamet från Neuburg att bilda det framtida fabriksteamet som Audi kommer att tävla med 2026. Audis F1 Power Unit ”Made in Germany” gör stora framsteg bakom stängda dörrar. Adam Baker, VD för AFR, och Stefan Dreyer, CTO för AFR, ger en inblick i nuläget.

Sverigepremiär i Almedalen för eldrivna Audi Q6 e-tron24.6.2024 11:17:44 CEST | Pressmeddelande

En av de viktigaste samhällsfrågorna just nu är elektrifiering och klimatomställning. Det framgår av de många programpunkterna som kommer att diskuteras under Almedalsveckan som startar imorgon tisdag denna vecka. Audi har en tydlig strategi för elektrifiering av hela modellprogrammet och för minskad klimatpåverkan vid tillverkningen. I Almedalen är det Sverigepremiär för nya eldrivna Audi Q6 e-tron som är starten på ett nytt kapitel i företagets elbilsoffensiv.

Nya Audi e-tron GT: Ett elektrifierande mästerverk18.6.2024 06:50:09 CEST | Pressmeddelande

Sedan premiären 2021 har Audi e-tron GT quattro varit den eldrivna och sportiga toppmodellen i Audis produktportfölj. Med tre nya versionerna förbättras nu både räckvidd, prestanda, laddning och köregenskaper avsevärt i den linjesköna Gran Turismon. Med RS e-tron GT Performance lanserar Audi också sin första helt eldrivna RS Performance-modell. De nya modellerna i Audi e-tron GT-familjen kan beställas redan denna vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye