Audi

Sverigepremiär i Almedalen för eldrivna Audi Q6 e-tron

Dela

En av de viktigaste samhällsfrågorna just nu är elektrifiering och klimatomställning. Det framgår av de många programpunkterna som kommer att diskuteras under Almedalsveckan som startar imorgon tisdag denna vecka. Audi har en tydlig strategi för elektrifiering av hela modellprogrammet och för minskad klimatpåverkan vid tillverkningen. I Almedalen är det Sverigepremiär för nya eldrivna Audi Q6 e-tron som är starten på ett nytt kapitel i företagets elbilsoffensiv.

Sverigepremiär för Audi Q6 e-tron i Almedalen
Sverigepremiär för Audi Q6 e-tron i Almedalen

Audi räknas som en av pionjärerna när det gäller eldrift och var tidigt ute med lanseringen av Audi e-tron. Under årets Almedalsvecka finns Jörgen Wedefelt, chef för Audi Sverige, på plats för att bland annat diskutera affärsmöjligheter och hinder för omställningen. I samband med detta premiärvisas även märkets senaste elbilsmodell, Audi Q6 e-tron. Modellen bygger på en helt ny skalbar arkitektur som kommer att efterföljas av flera modeller i olika segment med samma höga tekniska standard.

- Det är alltid lika inspirerande och intressant att medverka under Almedalsveckan. Det är en enorm bredd på samhällsfrågor och vår bransch berörs av många av de hetaste ämnena. Elektrifiering, energi och omställning är viktiga frågor på mångas agendor. Audi har en väldigt tydlig strategisk plan för hållbar mobilitet som omfattar hela företaget. Jag ser fram emot att få diskutera hur vi kan göra omställningen så snabbt och effektivt som möjligt här i Sverige, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

På temat ”Nya affärsmöjligheter och nya risker kopplade till omställningen” medverkar Jörgen i Dagens industris VD-panel, onsdag den 26 juni klockan 09.20–09.50, Strandvägen 4.

Nya Q6 e-tron i S-version finns utställd i Dagens industris Arena, Strandvägen 4 den 25-27 juni, med premiärvisning tisdag den 25:e kl. 08.15.

Mer information Almedalsveckan hittar du här.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,9 miljoner nya bilar 2023. Audi-koncernen omsatte 69,9 miljarder euro 2023 och har 87.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 53.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt med produktion i 16 anläggningar i 11 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet. Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Världspremiär för Nya Audi A5 Avant16.7.2024 11:07:01 CEST | Pressmeddelande

Med nya Audi A5 startas ett nytt kapitel i Audis framgångsrika historia i mellanklassegmentet. 30 år efter lanseringen av Audi A4 har modellen tagit ytterligare ett steg upp. Den nya generationen heter nu Audi A5 och imponerar med vässat designspråk och premiumkänsla. Både Sedan och Avant-versionen har fått en sportigare karaktär i enlighet med Audis designfilosofi. Även interiören är helt nydesignad med generösa ytor där de digitala och lättmanövrerade skärmarna placerats på det som Audi kallar den digitala scenen. I Sverige erbjuds inledningsvis A5 Avant med en helt nyutvecklad TDI-motor med hybridteknik.

UTVECKLINGEN AV AUDI POWER UNIT FÖR FORMEL 1: ”BETYDANDE MILSTOLPAR OCH MÅL UPPNÅDDA”28.6.2024 09:39:44 CEST | Pressmeddelande

I mer än två år har arbetet pågått för att utveckla en s.k. Power Unit inför Audis Formel 1-inträde. Ansvariga för utvecklingen av F1-hybriddrivlinan (Power Unit) är Audi Formula Racing GmbH (AFR) i Neuburg a. d. Donau som nu framgångsrikt slutfört uppstartsfasen. Tillsammans med enheten i Hinwil kommer teamet från Neuburg att bilda det framtida fabriksteamet som Audi kommer att tävla med 2026. Audis F1 Power Unit ”Made in Germany” gör stora framsteg bakom stängda dörrar. Adam Baker, VD för AFR, och Stefan Dreyer, CTO för AFR, ger en inblick i nuläget.

Nya Audi e-tron GT: Ett elektrifierande mästerverk18.6.2024 06:50:09 CEST | Pressmeddelande

Sedan premiären 2021 har Audi e-tron GT quattro varit den eldrivna och sportiga toppmodellen i Audis produktportfölj. Med tre nya versionerna förbättras nu både räckvidd, prestanda, laddning och köregenskaper avsevärt i den linjesköna Gran Turismon. Med RS e-tron GT Performance lanserar Audi också sin första helt eldrivna RS Performance-modell. De nya modellerna i Audi e-tron GT-familjen kan beställas redan denna vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye