Ving Sverige AB

9 av 10 svenskar har någon gång semestrat i Grekland

Dela

Så många som 9 av 10 svenskar har någon gång besökt Grekland på sin semester och hela 92 procent kan tänka sig att återvända. Det visar Vings resepanel där 23 025 svenskar svarat på frågor om Grekland.

Skiathos. Fotograf Ian Barr, Ving

Grekland är populärt bland både familjer, par och ungdomar. Landet erbjuder stor variation av resmål, allt från små pittoreska öar till vackra miljöer på fastlandet.

- Grekland är en av våra populäraste sommardestinationer och det är lätt att förstå varför. Våra gäster har alltid uppskattat Greklands turkosa vatten och variationen bland resmålen. Därför är det också extra roligt att vi inför sommaren utökat vårt utbud med resor till Olympiska rivieran, säger Anna Hagberg, tf. Informationschef, Ving.

Så många svenskar har semestrat i Grekland
Ja                                                      91 procent
Nej                                                     9 procent

Om ja, hur många gånger har du semestrat i Grekland?
En gång                                             13 procent
2 – 3 gånger                                      27 procent
4 – 5 gånger                                      23 procent
6 gånger eller fler                              37 procent

9 av 10 (92 procent) vill resa tillbaka till Grekland på semester medan 6 procent är osäkra på om de vill resa tillbaka. Endast två procent uppger att de inte vill återvända till Grekland.

Svenskarna föredrar de stora grekiska öarna (flera svarsalternativ möjliga)
På frågan vilket typ av grekiskt resmål man föredrar svarar fler än 6 av 10 (67 procent) att de föredrar stora grekiska öar som Kreta och Rhodos där det finns mycket att se och göra. 48 procent föredrar mindre öar som Skiathos, Lesbos, Thassos och Skopelos. Andra vill till fastlandet och uppleva bland annat Olympiska rivieran (8 procent), och 5 procent av respondenterna föredrar storstäder som Aten och Thessaloniki.

Prisexempel: En vecka på hotell Rita Suites (VVVV) på Chaniakusten, Platanias, Kreta. Avresa den 19 april 2018 från Arlanda Airport. Boende i tvårumslägenhet exklusive måltider. Från 2 975 kronor per person.

Om Resepanelen:
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 23 025 personer. Undersökningen genomfördes under perioden 12/1–19/1, 2018. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

För bilder: Besök gärna Vings bildbank https://www.ving.se/bildarkiv

Önskas ytterligare information kontakta:
Anna Hagberg, tf. informationschef Ving, tel 0709-513158 eller anna.hagberg@ving.se

Kontakter

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum