Schibsted

Aftonbladet inleder året med flera nya rekord

Dela

Rekordhögt engagemang. Rekordhög videotittning. Rekordhög läsning. Rekordmånga nya kunder. Så börjar Aftonbladet 2019.

Lena K Samuelsson, chefredaktör och vd, Aftonbladet. Foto: Magnus Wennman
Lena K Samuelsson, chefredaktör och vd, Aftonbladet. Foto: Magnus Wennman

Aldrig förr har Aftonbladet haft så många sidvisningar per unik besökare som under årets första vecka. I genomsnitt besökte varje individ 10,9 sidor varje dag.

Det är ett historiskt rekord och ett läsarengagemang som saknar motstycke. Siffran 10,9 är viktig eftersom redaktionen jobbat hårt för att läsarna ska bli mer lojala och läsa mer när de besöker Aftonbladet.

Engagemanget syns i fler rekord – fler än någonsin tidigare valde aktivt att titta på video på Aftonbladet. Med ett snitt på över två miljoner (2 073 412) startade videoströmmar med reklam per dag slog Aftonbladet nytt rekord för videotittandet.

Rekorden kommer samtidigt som en större andel av Aftonbladets innehåll blivit betalinnehåll. Räckviddsaffären och prenumerationsaffären tycks dock inte konkurrera ut varandra, eftersom även Aftonbladet Plus slagit rekord. Torsdagen den 3 januari hade Aftonbladet Plus 331 775 sidvisningar, en tidigare oöverträffad siffra.

– Vi har under det senaste halvåret ställt om hur vi jobbar, och alla arbetar nu tajtare ihop på hela redaktionen. Det är ett modernare arbetssätt med fokus på att alla kompetenser används på rätt sätt som nu visar resultat, säger redaktionschef Michael Poromaa.

Det stora engagemanget från läsarna under jul- och nyårsveckorna gäller inte endast journalistiken. Också betaltjänsten Viktklubb har noterat ett rekordhögt engagemang. Viktklubb fick 2 700 nya medlemmar mellan den 25 december och 2 januari. Det är 30 procent fler än under samma period ett år tidigare.

– Vi har alltid högt tryck på Viktklubb kring jul och nyår, men det vi ser i år är helt exceptionellt. Viktklubb är bredare än någonsin, med fokus inte bara på viktnedgång utan också på hälsa, träning och att äta rätt. Här finns ett behov av seriös vägledning och där spelar Viktklubb en stor roll, säger Åsa van der Vliet, chef för Viktklubb.

Också när det gäller SEO-trafik och läsning av texter producerade av Aftonbladets nya textrobot inleder Aftonbladet 2019 med rekordsiffror.

– Det är ingen slump att Aftonbladet går oerhört starkt in i 2019. Vi har jobbat hårt och fokuserat med journalistiken och affärsutveckling under året som gått och det ger resultat. Rekorden är bevis på att Aftonbladet nu bygger en ännu starkare position på marknaden. Det är otroligt kul att se att vi får sådan respons från våra användare och kunder, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lena K Samuelsson, Publisher. Tel: 08-725 20 00. E-post: lenak.samuelsson@aftonbladet.se.
Michael Poromaa, redaktionschef. Tel: 070-579 23 62. E-post: michael.poromaa@aftonbladet.se.
Åsa van der Vliet, chef Viktklubb. Tel: 072-503 32 44. E-post: asa.vandervliet@viktklubb.se.
Eric Rosén, Associate Editor, Aftonbladet. Tel: 070-474 22 51. E-post: eric.rosen@aftonbladet.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lena K Samuelsson, chefredaktör och vd, Aftonbladet. Foto: Magnus Wennman
Lena K Samuelsson, chefredaktör och vd, Aftonbladet. Foto: Magnus Wennman
Ladda ned bild
Åsa van der Vliet, chef Viktklubb. Foto: Magnus Wennman
Åsa van der Vliet, chef Viktklubb. Foto: Magnus Wennman
Ladda ned bild
Michael Poromaa, redaktionschef, Aftonbladet. Foto: Lotte Fernvall
Michael Poromaa, redaktionschef, Aftonbladet. Foto: Lotte Fernvall
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Pontus Carlgren får nytt uppdrag – ska utveckla Aftonbladet Plus24.6.2019 16:30:00 CESTPressmeddelande

Sportbladets chef Pontus Carlgren får ett nytt uppdrag. Efter 22 år på Aftonbladet, varav fem som chef på Sportbladet, ska han hjälpa Aftonbladet Plus att utveckla den prenumererade journalistiken. Pontus Carlgren blir redaktionell utvecklingschef på Plus. En nyskapad roll och ett led i satsningen på att skapa ett ännu högre journalistiskt värde för de digitala prenumeranterna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum