Region Uppsala

Åldersgräns för vaccination mot covid-19 sänks i två steg till 31 år

Dela

Idag torsdag sänks åldersgränsen för vaccination mot covid-19 i Uppsala län. Nu är bokningen öppen för alla som är 33 år eller äldre. I morgon fredag klockan 13 sänks gränsen ytterligare en gång, då till 31 år eller äldre.

- Vi har gott om vaccin, men för att systemet inte ska bli överbelastat öppnar vi bokningen i små men täta steg, säger Erik Sköldenberg, produktionsansvarig för vaccinationerna och chefsläkare vid Region Uppsala.

Den som är 33 eller 34 år och har aktiverat aviseringar från 1177.se kommer under torsdagen att få ett meddelande via sms eller e-post om att det nu är dags att boka sig. Under fredagen skickas motsvarande meddelande ut till 31- och 32-åringarna.

- Vårt bokningssystem utgår från födelsedatumet, inte vilket år man är född. Man ska alltså ha hunnit fylla 33 år för att kunna boka sig idag. Är man född senare på året kommer man med i nästa åldersgrupp, säger Erik Sköldenberg.

För att boka sig för vaccination mot covid-19 ska man i första hand gå in på webbplatsen 1177.se och logga in med e-legitimation. Den som inte har möjlighet att göra detta, till exempel på grund av tekniska eller språkliga hinder, kan ringa till Region Uppsalas bokningstelefon.

Nyckelord

Kontakter

Erik Sköldenberg, chefsläkare Region Uppsala, tel 070-611 29 24

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum