Apollo

Apollo bjuder på Covid-19-test till alla kunder!

Dela

En del länder kräver nu att resenärer kan visa upp att de inte har en pågående Covid-19 infektion (så kallad PCR-test) för att få resa in i landet. Men att PCR-testa sig är kostsamt och som resenär kan det vara svårt att hitta tid för provtagning och hinna få svar innan avresa. Därför ser nu Apollo tillsammans med partnern Vårdkuriren till att alla Apollos resenärer till berörda länder får testa sig och garanteras svar i tid inför avresa.

- När kraven på testning infördes insåg vi snabbt att detta skulle bli besvärligt och dyrt för våra kunder. Därför påbörjade vi direkt arbetet med att hitta en partner som kunde hjälpa oss att skapa en lösning nu på kort sikt, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

Den mest aktuella destinationen är Grekland, där myndigheterna den 17 augusti gick ut med att negativa PCR-test krävs för alla svenska resenärer innan ankomst. Testet måste tas max 72 timmar innan ankomst och förutom att bjuda på PCR-test garanterar Apollo nu också att alla de som bokat och genomfört provtagning enligt anvisningarna ska få komma iväg, alternativt omboka om provsvaret för någon i bokningen visar sig vara positivt eller försenat.

- Det är otroligt viktigt för oss att stötta våra små och stora hotellägare ute i världen så att de också tar sig igenom den här krisen. Det är fantastiska hotell som tar så bra hand om våra kunder som det bara går i dessa tider, men de har ofta inte tillräckligt med besparingar. Det är en av anledningarna till att vi valt att gå in ocb betala för testerna så att vi under hösten kan fortsätta resa till Grekland och andra länder som har krav på PCR-test även om det blir ett mindre program. Vi ser det som en del av vårt hållbarhetsarbete, säger Erika Butterworth.

Alla kunder som berörs av testningskravet har informerats och fått instruktioner via email om hur de ska boka sin tid för provtagning.

Flera länder har redan infört eller förväntas införa detta krav under hösten såsom Madeira, Egypten och Dubai. Apollos har därför valt att bjuda på kostnaden för PCR-test till alla berörda resenärer inom Apollos charterprogram under 2020. 

Läs mer här

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum