Apollo

Apollo meddelar om rekordökning i försäljningen

Dela

Efter en seg start på året, ökar nu försäljningen av resor. Researrangören Apollo meddelar att försäljningen nästan fördubblats den senaste veckan, och än en gång är det Grekland som toppar listan.

Svenskarnas reslust är stark. Hos Apollo har försäljningen av sommarens semesterresor gjort ett stort hopp den senaste veckan, och nästan fördubblats jämfört med veckan innan. Dessutom uppger 63 procent att de önskar att resa utomlands i sommar, enligt en färsk undersökning genomförd av Apollo.

– Vi har sett en jämn ökning i försäljningen från vecka tilll vecka sedan nyår, men nu plötsligt tog den ordentlig fart. Vaccineringen har nog bidragit till en optimistisk syn på sommaren, säger Leif Vase Larsen, CEO på Apollo.

Grekland lockar

Bland Apollos sommardestinationer är det Grekland som utmärker sig som den stora vinnaren, med Kreta, Epirus och Rhodos i topp.

– Grekland har länge varit svenskarnas favorit, men i år verkar det som om extra många vill hit just eftersom det är ett tryggt och känt semesterland. Dessutom har Grekland hanterat pandemin otroligt väl, och visat att åtgärder för minskad smittspridning och turism kan gå hand i hand, säger Vase Larsen.

Själv semestrar Leif Vase Larsen i Grekland i sommar, och gläder sig över att få återförenas med människorna han fastnat så mycket för. Dels för att stilla suget för en resa, men mest för att han vill stödja den lokala turistnäringen.

– Både vi som arrangör och våra gäster har tänkt mycket på våra lokala samarbetspartners, som till stor del består av mindre, familjedrivna företag som är helt beroende av turismen. Vår gemenskap går över alla gränser, och det känns otroligt härligt att äntligen kunna resa tillbaka, berättar han.

Tryggt resande med Apollo

Ett större behov av trygghet och flexibilitet är bland de tydligaste trenderna som Apollo ser i år. Därför har researrangören valt att utveckla sina villkor, så att kunderna kan känna sig helt trygga när de bokar årets resa. Det innebär bland annat öppet köp och pengarna tillbaka inom 7 dagar om resan blir inställd på grund av reseavrådan.

– Det är vårt ansvar som researrangör att anpassa oss efter världsläget och efter våra kunders behov. Därför har vi valt att utveckla våra villkor för att ge våra kunder en större flexibilitet, och jag är stolt över att kunna säga att det aldrig varit tryggare att beställa och resa med oss än vad det är nu, säger Vase Larsen.

Apollos mest eftertraktade destinationer hittills i år

  1. Kreta
  2. Epirus
  3. Rhodos
  4. Kroatien
  5. Karpathos

* Studien genomfördes av Apollo i mars 2021, och bygger på deras kunddatabas. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo utökar sitt hemesterbjudande i Norden med nya hotell på flera nya platser runt om i Sverige, Norge och Danmark20.5.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under våren 2020 lanserade Apollo sin stora semestersatsning i Norden. Satsningen blev en stor succé och tusentals kunder semestrade med Apollo på hemmaplan. Både denna vinter och inför sommaren 2021 har arbetet med att skapa minnesvärda semesterupplevelser fortsatt och till sommaren adderas ett flertal hotellpärlor till Apollos nordiska program.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum