Stiftelsen Skansen

Åsa Magnusson ny chef på Skansens kulturhistoriska avdelning

Dela

Åsa Magnusson har tillträtt tjänsten som ny avdelningschef för Skansens kulturhistoriska avdelning. Hon har lång erfarenhet av både kulturarvs- och kulturmiljöfrågor och ledningsarbete inom museifältet med inriktningsfrågor inom musei- och kulturmiljöverksamhet.

Åsa Magnusson. Foto: privat
Åsa Magnusson. Foto: privat

Åsa Magnusson har arbetat med kulturarvs- och kulturmiljöfrågor sedan 2001, först med fem år på Riksantikvarieämbetet och efter det i 12 år med olika chefsuppdrag inom Statens historiska museer. De senaste åren har Åsa arbetet med att sammanföra de sex museer som sedan 2017 ingår i myndigheten Statens historiska museer.

-Jag är oerhört glad att välkomna Åsa till Skansens ledningsgrupp, säger Skansenchefen John Brattmyhr. Hon har den kompetens vi söker för att utveckla en så bred och publik verksamhet som den som pågår dagligen i alla våra kulturhistoriska miljöer.

-Det är en fantastisk möjlighet att få vara delaktig i arbetet med att vårda och utveckla Skansens alldeles egna och unika erbjudande säger Åsa Magnusson. För mig personligen är Skansen en stor favorit! Jag hoppas och tror att min samlade erfarenhet ger mig stora möjligheter att bidra till goda resultat för såväl Kulturhistoriska avdelningen som för Skansen som helhet. 

Skansens kulturhistoriska avdelning ansvarar för kulturarvs- och byggnadsantikvariska frågor, pedagisk verksamhet med både skolprogram och kulturhistorisk förmedling i miljöerna. Bilder

Åsa Magnusson. Foto: privat
Åsa Magnusson. Foto: privat
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Pressinbjudan: Baltic Sea Science Center visar Sveriges första oceangående havsforskningsfartyg på över 45 år25.2.2020 09:14:40 CETPressmeddelande

På måndag den 2 mars klockan 14.00 överlämnar Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) en modell av Sveriges nya oceangående forskningsfartyg, R/V Svea, till Baltic Sea Science Center (BSSC) på Skansen. Besökare kan göra en virtuell rundtur ombord på R/V Svea och se hur besättningen och forskarna arbetar och bor. I samband med överlämningen berättar Joakim Hjelm från SLU och Lars Arneborg från SMHI om Östersjöns miljö och hur det nya fartyget används.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum